30/04/2023 | Yazar: Defne Güzel

TİP Ankara adayları Koçak, Gürsoy ve Dolgunyürek Kaos GL’yi ziyaret etti, SPoD’un LGBTİ+ Hakları Sözleşmesi’ni imzaladı. Ziyarette Kaos GL’den Umut Güner, “LGBTİ+ haklarının siyasetin gündeminde olması partilerin değil feminist siyasetçilerin başarısı” dedi.

TİP Milletvekili Adayları LGBTİ+ Hakları Sözleşmesi’ni Kaos GL ofisinde imzaladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

TİP Milletvekili Adayları Av. Yelda Koçak, Av. Tuğba Gürsoy ve Av. Dilara Dolgunyürek 27 Nisan’da Kaos GL’yi. Ziyarette Kaos GL’nin yanı sıra GALADER ve 17 Mayıs Derneği temsilcileri de yer alırken TİP LGBTİ+ Komisyonu’ndan Av. Abdullah İkbal Arslanbaş da milletvekili adaylarına eşlik etti.

Av. Yelda Koçak seçim sürecini bir mücadele alanı ve birlikte yol yürümek için bir fırsat dönemi olarak nitelendirirken “halkın, yurttaşların sesini meclise taşımayı amaçladıklarını” da vurguladı. Öte yandan Av. Tuğba Gürsoy ise TİP’in ırkçılıkla, türcülükle ve LGBTİ+ fobiyle mücadele ettiğinin altını çizdi ve TİP LGBTİ+ komisyonunun seçim bildirgesinde aktif olarak üstlendiği rolü anlattı. Av. Dilara Dolgünyürek ise TİP’in alabileceği tepkilere rağmen oy kaybetme korkusuyla haklardan geri durmayacağını açıkladı.

TİP LGBTİ+ komisyonunda olduğu gibi Lambda İstanbul ve SPoD’un da gönüllüsü olan Av. Abdullah İkbal Arslanbaş, TİP’in sol sosyalist çizgisine ve LGBTİ+ komisyonu olan tek parti olmasına dikkat çekti. TİP’in sosyal hareketleri sol sosyalist politikalarla buluşturma niyetini vurguladı.

“LGBTİ+ haklarının siyasetin gündeminde olması partilerin değil feminist siyasetçilerin başarısı”

Kaos GL Derneği’nden Umut Güner ÖDP’yle başlayan LGBTİ+’ların siyaset arenasındaki sürecinde partilerin LGBTİ+’ları uğrattığı hayal kırıklığını aktarırken kadın siyasetçilerin bu süreçteki rolüne vurgu yaparak LGBTİ+ haklarının siyaset gündeminde olmasını partilerin ideolojilerinin değil feminist siyasetçilerin bir başarısı olarak nitelendirdi.

Gerçekleşen ziyaretin ardından milletvekili adayları SPoD’un hazırladığı LGBTİ+ Hakları Sözleşmesi’ni imzaladı.


Etiketler: insan hakları, kadın, siyaset
İstihdam