21/09/2018 | Yazar: Kaos GL

Türk Tıp Öğrencileri Birliği Kurultayı’nda LGBTİ+ Odaklı Savunuculuk ve Politika Üretimi Çalıştayı yapıldı.

Tıp öğrencileri Afyon’da LGBTİ+ odaklı savunuculuğu tartıştı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türk Tıp Öğrencileri Birliği Kurultayı’nda LGBTİ+ Odaklı Savunuculuk ve Politika Üretimi Çalıştayı yapıldı.

Türk Tıp Öğrencileri Birliği Kurultayı bu yıl 15-17 Eylül tarihleri arasında Afyon'da yapıldı. Kurultay kapsamında Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Çalışma Kolu, LGBTİ+ Odaklı Savunuculuk ve Politika Üretimi Çalıştayı düzenledi. Çalıştayda Kaos GL’den Yıldız Tar ve ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ndan Özgür Gür sunum yaptı.

Çalıştayın ilk oturumunda Yıldız Tar; cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve ifadesine ilişkin temel kavramları açıkladı. LGBTİ+’ların temel hak ve özgürlüklerinin nasıl ihlal edildiğini tarihsel bir perspektifle aktaran Tar; homofobi, bifobi ve transfobinin kökenleri üzerine konuştu. Ankara Valiliği’nin süresiz LGBTİ+ etkinlik yasağının yarattığı hak ihlallerine değindi.

Tar, ikinci oturumunda LGBTİ+’lar açısından sağlık hakkı ve yaşanan ihlalleri aktardı. Trans geçiş sürecinde yaşanan ihlaller, mahpus LGBTİ+’lar ve sağlık hakkı, sosyal güvence ve ayrımcılık üzerine konuştu.

Çalıştayın son oturumunda ise Özgür Gür ODTÜ’de Onur Yürüyüşü’ne Rektörlüğün yasağı ve Ankara’da devam eden yasaklardan bahsetti. Yasaklara karşı hak mücadelesi yürütmenin önemine değinen Gür, ODTÜ mezuniyet töreninde açılan LGBTİ+ pankartı ve Rektörlüğün soruşturmalarının ifade ve örgütlenme özgürlüğünü tehdit ettiğini söyledi.


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam