02/05/2013 | Yazar: Kaos GL

Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği TurkMSIC 4-5 Mayıs tarihlerinde 1. Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Ayrımcılık Çalıştayı’nı düzenliyor.

Tıp Öğrencileri Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Ayrımcılık Çalıştayı’nda Buluşuyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği TurkMSIC 4-5 Mayıs tarihlerinde 1. Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Ayrımcılık Çalıştayı’nı düzenliyor. İstanbul Üniversitesi Yerel Kurulu ev sahipliğinde yapılacak çalıştayda katılımcıların homofobi, transfobi ve toplumsal cinsiyet algısı gibi konularda düşünmeleri ve LGBT hakları konusunda bir bilinç oluşturmaları hedefleniyor.
 
Hakan Yılmaz’ın ’Biz’lik, ’Öteki’lik, Ötekileştirme ve Ayrımcılık: Kamuoyundaki Algılar ve Eğilimler adlı araştırmasının sonuçları TurkMSIC’i LGBT hakları üzerine bir çalıştay düzenleme konusunda iten unsurlardan biri olmuş. Zira araştırmaya katılanların %53’ü farklı cinsel yönelimleri serbestçe yaşayabilme hakkının tamamen kısıtlanabileceğini düşünüyor.
 
Çalıştaydaki gerçekleşecek oturumların başlıkları ise şöyle: “Yabancı Olandan Neden Korkarız?”, “LGBT: Kavramlar ve Mitler”, “Tıp Eğitiminde Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Ayrımcılık”, “Tarihçe: Eşcinselliğin Tarihçesi / Tıp Tarihinde Eşcinselliğe Yaklaşım” ve “Eylem Oturumu /Workshoplar”.
 

Katılımın 40’ı konaklamalı olmak üzere 80 kişiyle sınırlı olduğu çalıştaya başvurularınızı bu bağlantıdan yapabilirsiniz. 


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam