09/05/2015 | Yazar: Seçin Tuncel

Kaos GL Derneği’nden Ali Erol, tıp öğrencilerine heteroseksizm sunumu yaptı.

Tıp öğrencileri Kaos GL ile buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Derneği’nden Ali Erol, tıp öğrencilerine heteroseksizm sunumu yaptı. Öğrenciler, tıp ve hukuk alanındaki hastalık ve suç söylemlerini tartıştı.
 
Türk Tabipler Birliği (TTB) Tıp Öğrencileri Kolu (TÖK) heteroseksizm başlıklı bir etkinlik düzenledi. Ankara Tabipler Odası’nda (ATO) gerçekleşen etkinliğe Kaos GL Derneği’nden Ali Erol konuşmacı olarak katıldı.
 
Tıp alanında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin ele alınışının geçirdiği tarihsel süreç, bu süreç içerisinde insan haklarından uzak ideolojilerin LGBTİ’lerin hayatına yansımaları ile beraber toplumsal cinsiyet, seksizm, heteroseksizm ve ikili cinsiyet rejimi ele alındı.
 
Hekim adayları ne yapmalı?
 
Ali Erol konuşmasında tıp ve hukuk alanında hastalık, suç kavramlarının tarihsel ve sosyal arka planını anlatırken heteroseksizmin cinselliği de denetlediğini, üreme dışında gerçekleşen tüm cinsel varoluşların sapkın/hastalıklı olarak tanımlandığının altını çizdi.
 
Etkinliğe katılan hekim adayları mesleki yaşantılarında karşılaşabilecekleri olaylarda homofobisiz ve transfobisiz bir hekim yaklaşımı için neler yapabileceklerini sordu.  Öneriler içerisinde sağlık çalışanlarının kendilerine başvuran danışanların mahremiyetlerini korumaları, önyargı ile değil de danışanın sorunlarını odağa alarak yaklaşmaları konuşuldu.

Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam