03/10/2012 | Yazar: Kaos GL

Tiyatro Boyalı Kuş tiyatro sezonuna 3 Ekim’de Çıkmaz Sokak ile merhaba diyecek. Şahabeddin Süleyman’ın 1911’de kaleme aldığı Çıkmaz Sokak, eşcinsellik üzerine bir oyun.

Tiyatro Boyalı Kuş 3 Ekim’de Perdelerini Açıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Tiyatro Boyalı Kuş tiyatro sezonuna 3 Ekim’de Çıkmaz Sokak ile merhaba diyecek. Şahabeddin Süleyman’ın 1911’de kaleme aldığı Çıkmaz Sokak, eşcinsellik üzerine bir oyun.
 
Tiyatro Boyalı Kuş, bu metni su yüzüne çıkarıyor ve yüz yıl önce bu topraklarda yazılan ama oynanamayan bu metni, okuma tiyatrosu tekniğiyle izleyicileriyle paylaşıyor.
 
Oyunun tanıtım metni şöyle:
 
“Eşcinsellik hakkında meşrutiyet dönemi bir İstanbul entrikası… Şahabeddin Süleyman’ın 1911’de kaleme aldığı Çıkmaz Sokak, eşcinsellik üzerine bir oyun. Döneminde büyük eleştiriler alan bu oyunu, dönemin eşcinselliğe, özellikle de ‘kadın’ eşcinselliğine bakışını göstermek amacıyla seyirciyle paylaşıyoruz.
Çıkmaz Sokak binlerce yıldır kadınlara karşı yazılan oyun metinlerinden sadece biri… Hala günümüzde çok tartışılan bir mesele olan ‘namus’ çerçevesi üzerinden cinselliği ve evliliği anlatıyor.
Tiyatro Boyalı Kuş olarak, bu metni su yüzüne çıkarıyor ve yüz yıl önce bu topraklarda yazılan ama oynanamayan bu metni, okuma tiyatrosu tekniğiyle sizlerle paylaşıyoruz…
Tarihin içinden bu güne tekrar, farklı bir biçimde bakabilmek için…”
Yazan: Şahabeddin Süleyman
Osmanlıcadan Transkripsiyon: Fatmanur İldokuz
Reji: Jale Karabekir
Okuyanlar: Emsal Yeşilbingöl, Gül Ersürmeli Yılmaz, Hafize Balkan, Hazel Güney, Kızıltan Yüceil, Onur Yıldırmaz, Rukiye Yenigül
 
3-10-17 Ekim 2012 Çarşamba
Saat 20:30
Sahne Cihangir
 
(3 Ekim gösterisinin ardından bir söyleşi gerçekleştirilecektir.)
 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam