28/11/2021 | Yazar: Kaos GL

“Ülkemizde LGBTİ+ bireylerin var olduğunu dahi kabul etmeyen anlayışla mücadele etmek, LGBTİ+ bireylerin isyan çığlıklarına bir ses de bizlerin olması gerektiği açıktır.”

TMMOB Kadın Kurultayı’ndan: En önemli çalışmamız LGBTİ+’larla dayanışmak olmalı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

TMMOB 7. Adana Yerel Kadın Kurultayı’nın sonuç bildirgesi yayınlandı. 16 Ekim’de Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ Atatürk Spor Salonu’nda yapılan kurultayın ana başlıkları “Anayasa ve Uluslararası Sözleşmeler Işığında Kadın Hakları” ve “TMMOB Kadın Örgütlenmesi Serbest Kürsüsü”ydü.

Mimar, mühendis ve şehir plancısı 51 kadın delege ile kadın örgütlerinden ve çeşitli kurumlardan konukların katıldığı kurultayın sonuç bildirgesinde İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan TMMOB, LGBTİ+ haklarını savunacaklarını şöyle duyurdu:

“Ülkemizde LGBTİ+ bireylerin var olduğunu dahi kabul etmeyen anlayışla mücadele etmek, LGBTİ+ bireylerin isyan çığlıklarına bir ses de bizlerin olması gerektiği açıktır. Ülkede temsiliyetin merkezi olan Mecliste bile yok sayılan LGBTİ+ bireylerin adını anmak dahi mümkün olmamaktadır. Kamu otoritelerince ve siyasetçilerce geliştirilen ayrımcı söylemler sistematik bir devlet politikası haline gelmiştir. Buna karşı durabilmek için TMMOB içerisinde de dayanışmayı büyütecek çalışmalar yapılmadığı görülmektedir. Önümüzdeki eylem planı içerisinde yer alması gereken en önemli çalışmamız LGBTİ+ bireyler ile dayanışma olmalıdır.”


Etiketler: insan hakları, kadın, yaşam, kent hakkı
İstihdam