01/07/2015 | Yazar: Kaos GL

Toplumsal Dayanışma için Psikologlar Derneği (TODAP), Onur Yürüyüşü’nün engellenmesini ve sokakta uygulanan işkenceyi kınadı.

TODAP polis saldırısını ve işkencesini kınadı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Toplumsal Dayanışma için Psikologlar Derneği (TODAP), Onur Yürüyüşü’nün engellenmesini ve sokakta uygulanan işkenceyi kınadı. Yayınlanan basın açıklamasında,toplumun düşman ve birbirini dışlayan kesimler şeklinde bir ayrımcılık, şiddet ve sömürü düzeninde değil; birbirini dinleyen ve kabul eden bir şekilde, eşit, adil ve sömürüsüz bir düzende yaşaması için verilen mücadelelere devam edileceği belirtildi.
Ruh sağlığı çalışanlarının açıklamasına engelleme
 
Metinde, 28 Haziran Pazar günü İstiklal Caddesi’nde yapılması planlanan 13. İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü öncesinde ruh sağlığı çalışanlarının yapmak istediği basın açıklamasına polis saldırısından da bahsedildi.
 
TODAP, Onur Yürüyüşünün heteroseksizme, homofobiye, bifobiye, transfobiye ve LGBTİ bireylere yönelik her türlü ayrımcılığa karşı düzenlendiğini vurguladı.
 
Mücadeleye tarafız
 
Açıklamayı mücadele vurgusuyla tamamlayan TODAP; “Toplumun düşman ve birbirini dışlayan kesimler şeklinde bir ayrımcılık, şiddet ve sömürü düzeninde değil; birbirini dinleyen ve kabul eden bir şekilde, eşit, adil ve sömürüsüz bir düzende yaşaması için verilen mücadelelerde taraf olduğumuzu ve herşeye ve herkese rağmen açıklamalarımızın arkasında durmaya devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz” dedi.
 
Açıklamanın tam metnine şuradan ulaşabilirsiniz.
 

 


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam