10/05/2012 | Yazar: Ecem Morkoyun

Eskişehir yolu üzerindeki TOGO ayakkabıda sendikalı oldukları için 27 Nisan 2012 de işten atılan ve 11 gündür TOGO önünde işe geri dönmek için bekleyen işçiler ‘kabahatler kanunu’ gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

TOGO İşçileri Gözaltında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eskişehir yolu üzerindeki TOGO ayakkabıda sendikalı oldukları için 27 Nisan 2012 de işten atılan ve 11 gündür TOGO önünde işe geri dönmek için bekleyen işçiler “kabahatler kanunu” gerekçe gösterilerek bugün (10.05.2012) gözaltına alındı.
Önce 9 ardından 26 işçi deri-iş e üye olmak sebebiyle işten atılmıştı.
 
11 gündür ise 8.00-19.00 saatleri arasında TOGO önündeki bekleyişlerini sürdüren işçilere bugün erken saatlerde “alan işgali” sebebiyle polis müdahale etti. Yaklaşık 30 kişinin gözaltına alındığı olaylarda polis işçilerin pankart ve dövizlerine el koydu. Gözaltına alına işçiler Balgat 10 Nisan karakoluna götürüldüler.
 
Deri İş sendikası ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada:
"TOGO işvereni kayıt dışı şekilde işçi çalıştırmaya devam ediyor. Ancak suç işleyen işveren hakkında hiçbir yasal işlem başlatılmıyor. En temel demokratik haklardan olan ve aynı zamanda Anayasal ve yasal bir hak olan sendika hakkını işveren çiğnerken, yasa dışı şekilde kayıt dışı işçi çalıştırmasına göz yumulurken, emniyetin direnişin başından beri TOGO işyerini koruma altına almasını ve ekmek kavgası veren işçilere suçlu muamelesi yapmalarını kabul edilemez buluyor ve güvenlik güçlerinin bu tutumunu protesto ediyoruz. Tüm engellere göğüs gererek haklı mücadelelerinden vazgeçmeyen TOGO Ayakkabı işçilerinin sendika haklarına saygı duyulmadığı ve atılan işiler geri alınmadığı sürece fabrika önündeki mücadelemizden de vazgeçmeyeceğiz. " dedi.
 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam