29/06/2015 | Yazar: Kaos GL

Valilik Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısında yaralı olmadığını iddia ederken, LGBTİ aktivistleri Tophane’de de sivil giyimli kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Bir kişinin burnu, başka birinin ise kalça kemiği kırıldı.

Tophane’de Onur Yürüyüşü katılımcılarına ‘sivil’ saldırı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Valilik Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısında yaralı olmadığını iddia ederken, LGBTİ aktivistleri Tophane’de de sivil giyimli kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Bir kişinin burnu, başka birinin ise kalça kemiği kırıldı.
 
Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısının hemen ardından Tophane civarında kimliği belirsiz kişiler homofobi ve transfobi karşıtlarına saldırdı. Bir kişinin burnu, bir diğerinin ise kalça kemiği kırıldı. Yaralılar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gördü.
 
İstanbul Valiliği ise “Eylem yapan grupların dağıtılması sonucu Taksim Meydan, İstiklal Caddesi ve ara sokaklarda hayat olağan akışına dönmüş, olaylar neticesinde sağlık kurumlarımıza sevki gerektiren herhangi bir yaralanma meydana gelmemiştir” açıklaması yaptı. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören yaralıların durumu Valilik açıklamasında yer almadı.
 
Saldırı anını Kaos GL Kocaeli muhabiri ve Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi üyesi Eylem Oğuz şu sözlerle anlattı:
 
“Bugün Taksim’de gerçekleşecek olan Onur Yürüyüşü’ne kitle toplanmaya başladıkça polis de saldırmaya başladı. Yürüyüşün başlama saatine dakikalar kala Valilik, izin vermediğini Ramazan’da böyle bir etkinlik yapılamayacağını bildirdi. AKP iktidarının polisi de iş başındaydı. Taksim’den tophaneye inerken Serdar Ekrem Sokak’ta elimizde su şişesi olduğu ve belki kıyafetlerimiz oradaki insanların hoşuna gitmediği için sokaktan geçmemize izin verilmedi ve darp edildik. Fotoğraftaki arkadaşımız Ümit Güler’in burnu kırıldı. Başka bir arkadaşımızın kalça kemiğinde kırık olduğunu ve sevk gerekmesine rağmen hastanenin müsait ambulansının olmadığı bilgisini aldık. Muhtemelen ellerini kadınlara sürmeyi mekruh gören faşist güruh kadınları kısmen es geçerek erkek arkadaşlarımızı yerlerde sürüdü. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavileri yapıldı. Hala hastanede olanların da olduğunu biliyoruz. Faşizme karşı omuz omuza!”
 
İlgili haberler:

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam