12/09/2023 | Yazar: Suay Yüksel

Kaos GL Derneği, Toplum Gönüllüleri Vakfı 33. Gençlik Konseyi’nde 65 şehirden öğrencilerle buluştu.

Toplum gönüllüsü gençler Kaos GL’yle tanıştı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın her yıl düzenlediği ve bu sene 9 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilen Gençlik Festivali’nin otuz üçüncü konseyinde Toplum Gönüllüsü Gençlerle bir araya geldi.

 Kaos GL’den Seçin Tuncel ve Suay Yüksel’in katılımıyla gerçekleşen 33.Gençlik Konseyi’nin bu yılki teması “Dayanışma” idi. 65 Şehir, 114 Üniversite ve 120 TOG Topluluğu’ndan 200 genç ile Anfa Fuar’da buluşan Kaos GL, üniversite öğrencileri ve diğer sivil toplum kuruluşları ile afet döneminden sonra kurulabilecek yeni dayanışma ağlarını tartıştı. Etkinlikte afet döneminin LGBTİ+’ları nasıl etkilediği üzerine konuşuldu.

toplum-gonullusu-gencler-kaos-gl-yle-tanisti-1

Üniversiteli gençler Kaos GL Dergisi’yle tanıştı

Üniversiteli gençlerle Kaos GL Dergisi’nin de tanıştırıldığı etkinlikte, “HIV: Deneyimler ve Politikalar”, “Umut”, “Moda”,  ve “İklim” sayılarına ilgi yüksekti. Sosyal hizmet ve psikoloji öğrencileri Kaos GL İnsan Hakları Programı’nın hazırladığı “Ruh Sağlığı ve LGBTİ+’lar” temalı broşürleri alırken birçok öğrenci Kaos GL’nin yayınlarıyla ilk kez tanıştığını ve meslek hayatlarında bu kitapçıklardan faydalanacaklarını dile getirdi.

114 üniversite, 65 şehir

65 farklı şehirden öğrencilerin yer aldığı buluşmada Kaos GL ve LGBTİ+ hakları için yürüttüğü aktivizm tartışıldı. Kaos GL’nin birimlerini ve bu birimlerin çalışma alanlarını da tanıyan öğrenciler, özellikle mülteci LGBTİ+’lara verilen danışmanlık hizmetleri ve örülen dayanışma ağlarından çok etkilendiklerini de belirttiler.

Ayrıca Kaos GL, Cümbüş etkinliklerinde 114 farklı üniversiteden öğrencilerin hazırladıkları proje stantlarını da gezerek, her projenin amacı doğrultusunda yerelde yaşanan sorunların çözüm sürecine gençlerin nasıl dahil edilebileceğini, aktif vatandaşlığı ve bu konularda nasıl projeler üretilebileceğini de tartıştı.


Etiketler: medya, yaşam, eğitim
İstihdam