12/11/2021 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği, hak savunuculuğu görüşmeleri kapsamında Toplumcu Demokrasi Partisi’yle görüştü.

Toplumcu Demokrasi Partisi LGBTİ+ hakları için işbirliğine hazır Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir Kıbrıs Derneği, hak savunuculuğu görüşmeleri kapsamında Toplumcu Demokrasi Partisi’yle (TPD) görüştü.

Kuir Kıbrıs Derneği, daha önce de bu kapsamda Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekilleri, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Hüseyin Akcan ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’yle de görüşmüştü.

Derneğin, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, TDP Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi Başkanı Yeşin Beyaz ve Çise Erdoğa ile gerçekleştirdiği görüşmede; ‘LGBTİ+ Seks İşçilerin Durumunun Haritalandırması Raporu’, ‘Yasal Boşluk Analizi’, ‘LGBTİ+'ların Sosyal Hizmetlere Erişiminin Haritalandırılması’, ve 'LGBTİ+'ların İstihdama Erişimi ve Emek Piyasası Deneyimleri’ Raporlarının içeriği konuşuldu.

TDP Lefkoşa İlçe Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya Kuir Kıbrıs’tan, Derviş Taşkıranlar, Doğukan Gümüşatam, İbrahim Ray, Ziba Sertbay ve Erman Dolmacı katıldı.

Kuir Kıbrıs görüşmenin ardından yayımladığı bültende şunları söylüyor: “LGBTİ+’ların yaşadığı sıkıntıların ve aktarılan verilerin çok acı olduğunu kaydeden TDP Genel Başkanı Özyiğit, Kuir Kıbrıs’a bir teklifte bulunarak, önümüzdeki genel seçimler için hazırlayacakları manifestolarının içeriğine katkı yapmalarını istedi. Özyiğit, ‘Gelin seçim manifestosuna katkı yaparak, içeriğine dair önerilerinizi bizimle paylaşın, biz de manifestoya dahil edelim’ dedi. Özyiğit’in önerisi olumlu karşılanırken, önümüzdeki süreçlerde de işbirlikleri ve ortak çalışmalar için söz verildi.”

 

 


Etiketler: insan hakları, siyaset, dünyadan
nefret