26/04/2023 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği, 30 Nisan’da toplumsal cinsiyet karşıtı hareketlere genel bir bakış atmaya çağırıyor.

“Toplumsal Cinsiyet Karşıtı Harekete Genel Bir Bakış” etkinliği çevrimiçi ortamda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Etkinliğin ilk bölümünde Lambdaistanbul gönüllülerinden Oğuz, yüksek lisans tezi çalışmasından hareketle; toplumsal cinsiyet karşıtı hareketlerin oluşumu, gelişimi, örgütlenişleri, ideolojisi, toplumsal cinsiyet karşıtı hareketlerin lubunyaların hayatlarına etkileri ve Türkiye’deki tezahürü üzerine bir sunum yapacak. Lambdaistanbul gönüllüsü Okay, Rima Athar’ın Müslüman dünyada LGBTİ+ hakları için örgütlenmek ve direnmek ve Aylime Aslı Demir’in Türkiye’de Sağ Popülizmin Yükselişi ve LGBTİ+ Hareketi yazılarından bahsedecek. İkinci bölümde ise sunum ve yazılar üzerinden etkinlik katılımcılarıyla hem dünyada hem Türkiye’de hem de deneyimlerimiz üzerinden toplumsal cinsiyet karşıtı hareketler konuşulacak. 

30 Nisan Pazar günü 20:00’de çevrimiçi ortamda gerçekleşecek etkinlikte daha sonra yazılı olarak deşifre edilmek ve dernek arşivine eklenmek üzere ses kaydı alınacak. Katılım için lambda@lambdaistanbul.org a e-posta gönderebilirsiniz. 


Etiketler: insan hakları, kültür sanat, yaşam
İstihdam