10/04/2017 | Yazar: Kaos GL

Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik’ atölyesinin yedinci ayağı, İstanbul, Mersin, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Trabzon’un ardından Diyarbakır’da gerçekleşti.

Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Atölyesi’nin yedincisi Diyarbakır’daydı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik” atölyesinin yedinci ayağı, İstanbul, Mersin, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Trabzon'un ardından Diyarbakır'da gerçekleşti.

IPS İletişim Vakfı'nın sürdürdüğü, Kaos GL'nin destekleyerek içinde yer aldığı “Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik” atölyesinin yedinci ayağı 8 Nisan Cumartesi günü Diyarbakır'da gerçekleşti.

Diyarbakır'dan gazeteciler ile kadın ve lgbti örgütlerini buluşturan atölyede medyada kadın ve LGBTİ temsiliyeti, ve toplumsal cinsiyet odaklı habercilik konuşuldu.

Gün boyu süren atölyede Galatasaray Üniversitesi'nden Dr. İdil Engindeniz Şahan proje kapsamında gerçekleştirilen gazete ve televizyon taramalarının sonuçlarını paylaştı. Prof. Dr. Ülkü Doğanay nefret söylemine karşı toplumsal cinsiyet odaklı haber haberciliği, Bianet ifade özgürlüğü haberleri editörü Elif Akgül toplumsal cinsiyet odaklı haberciliğe ilişkin Bianet deneyimini, Kaos GL'den Ali Erol da LGBTİ odaklı haberciliği anlattı.

Atölye kapsamında; gazeteci, sivil toplum temsilcisi ve iletişim fakültesi öğrencilerinden oluşan katılımcılar ile günün gazetelerinden örnek haberler seçildi ve katılımcılar söz konusu haberlere eleştirel gözle bakıp toplumsal cinsiyet odaklı olarak yeniden yazdı.

29 Nisan'da Erzurum'da

Bir sonraki atölye 29 Nisan'da Erzurum'da yapılacak. Katılım için oznur@bianet.org adresinden Öznur Subaşı'ya yazabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam