20/09/2010 | Yazar: Kaos GL

Henrich Böll Stiftung Derneği tarafından desteklenen, “ERKEKLİĞİN GÖLGESİNDE” başlıklı söyleşilerimiz Aksu Bora ile devam ediyor.  

Toplumsal Cinsiyet ve Erkeklik Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Henrich Böll Stiftung Derneği tarafından desteklenen, “ERKEKLİĞİN GÖLGESİNDE” başlıklı söyleşilerimiz Aksu Bora ile devam ediyor.
 
 
Toplumsal Cinsiyet Erkeklik tartışmalarıyla Aksu Bora Kaos GL’de
Hevjin LGBTT Oluşumu ve Kaos GL Derneği olarak, Erkeklik Söyleşilerinin ikinci bölümün Ankara’dan devam ediyoruz.
Toplumsal kadınlık ve erkeklik tartışmalarını ve bu tartışmaların LGBT harekete yansımalarını Diyarbakır ve Ankara’da tartışıyoruz.
Erkeklik kavramı içinde yok sayılan eşcinsel erkeklerin sorunlarını görünür kılmaya ve erkekliğin katı kurallarının eşcinsel ve biseksüel erkekleri nasıl mağdur ettiğini göstermek istiyoruz. 

Toplumsak kadınlık ve erkeklik kavramları heteronormatifliği dayatıyor ve heteroseksüellik dışındaki cinsel yönelimlere yaşama imkânı vermiyor. Bu durumu eşcinsel, biseksüel ve trans erkekler içselleştiriyorlar.
Erkeklik alanında yapılan akademik çalışmalar, LGBTT hareketin erkeklik tartışmaları ve erkek erkeğe cinsellik deneyimlerimizi konuşmaya başlıyoruz.
 
Kaos Kültür Merkezi 2010-2011 Etkinliklerimizin Açılışını Aksu Bora ile yapıyoruz.
“Toplumsal Cinsiyet ve Erkeklik Tartışmaları” konu başlığı çerçevesinde Kaos GL’de Cumartesi günü saat 16:00’da söyleşi gerçekleştireceğiz.

Akademik tartışmalardan gündelik pratiklere Türkiye’de toplumsal cinsiyet mücadelesi ve erkeklik tartışmalarına ilişkin ne olup bitiyor’a birlikte bakacağız.
Bu haftaki söyleşi başlığımız “TOPLUMSAL CİNSİYET VE ERKEKLİK”
 
Aksu Bora Kimdir?
 
1986 Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu. 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Antropoloji Bölümünde Türk Modernleşmesinde Annelik Kimliğinin Dönüşümü başlıklı yüksek lisans, 2004 yılında yine aynı bölümde Ücretli Ev Hizmetleri Bağlamında Kadın Öznelliğinin İnşası başlıklı doktora tezlerini tamamladı. 1994-2008 yılları arasında Ankara Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezinde çalıştı. 1997 yılından itibaren Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Ana Bilim Dalında Kültürün Cinsiyeti ve Türkiye’de Eşitlik Politikaları ve Feminizm başlıklı dersler verdi.
Yoksulluk Halleri/Türkiye’de Kent Yoksulluğunun Toplumsal Görünümleri (Necmi Erdoğan vd. ile birlikte, 1. Baskı Demokrasi Kitaplığı 2002, 2. Baskı İletişim Yayınları 2007), Kadınların Sınıfı (İletişim Yayınları, 2005), Sıcak Aile Ortamı/Türkiye’de Kadınlar ve Erkekler (İlknur Üstün ile birlikte, TESEV Yayını, 2005), Cumhuriyette Çocuktular (Mine Tan vd. ile birlikte, Boğaziçi Üniversitesi Yayını 2007) isimli kitapları, çok sayıda makalesi, kitap çevirileri ve kitap tanıtım yazıları var. Ayrıca toplumsal cinsiyet duyarlılığı, yerel siyaset, cinsiyet eşitliğinin bütün politikalar içinde gözetilmesi, kadınlarla grup çalışması gibi konularda eğitim kitapçıkları ve rehberler hazırladı.
Üç aylık feminist teori ve politika dergisi Amargi’nin yayın kurulu üyesi. Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu Danışma Kurulu üyesi. Halen Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde çalışıyor.
 
Yer: Kaos Kültür Merkezi
Tarih: 25 Eylül 2010, Cumartesi
Saat: 16:00


Etiketler: kadın
İstihdam