28/09/2023 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Genel Yayın Yönetmeni Yıldız Tar, derneğin 29. yaşına özel paylaşılan kamu spotu sürecinde yaşananları T24’te Sibel Yükler’e değerlendirdi.

Toplumsal desteğin önüne geçemeyeceklerini fark edenler “tren” üzerinden yeni bir kutsal yarattı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’nin 29. yaşına özel olarak yayınladığı ve nefret operasyonu sebebiyle yayından kaldırdığı kamu spotu video sürecini Genel Yayın Yönetmeni Yıldız Tar, T24’te Sibel Yükler’e değerlendirdi.

Yıldız, kısa filmin tam da son yıllarda devreye sokulan LGBTİ+’ları yalnızlaştırma politikasına paralel olarak hükümet medyası ve Saadet Partisi’ne yakın medya organları tarafından bu kez başka bir biçimde hedefe konulduğunu ifade etti. Toplumsal çürüme dalgasında açılan barış gediğini kapatmak için ellerinden geleni ardına koymadıklarını belirten Yıldız, toplumsal desteğin önüne geçemeyeceklerini fark edenlerin bu kez “tren” üzerinden yeni bir kutsal ve kırmızı çizgi yarattığını söyledi.

“Uzattığımız eli tutanların, işini yapan set emekçilerinin bu tehditlerle karşılaşmasını, kirpiklerinin dahi yere değmesini istemeyiz”

Yıldız, bundan sonraki süreçte asıl önemli olanın, LGBTİ+'ların her gün tehditlere yaşadığı dünyada filmdeki gibi uzatılan elin tutulması gerektiğini belirtti:

“Bundan sonra da bu ülkede yaşayan insanlar olarak insanlık onuruna yaraşır bir hayatı inşa etmek için o elin havada kalmaması gerekiyor. Zaten bir el ne kadar havada kalabilir ki? Bugün değilse yarın, o videodaki gibi sevgi ve saygının hakim olduğu bir ülkede yaşayacağımıza inancımız tam. Ve videonun sonunda uzatılan o elin havada kalmayacağına da…”

Değerlendirmenin tamamını buradan okuyabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, medya, nefret suçları, siyaset
İstihdam