18/07/2023 | Yazar: Seçin Tuncel

LGBTİ+ mücadele tarihinden kesitler; 3. Ankara Onur Haftası’nda, Remzi Altunpolat’ın konuşmacı olarak yer aldığı söyleşide paylaşıldı.

“Toplumsal hareketler ölmez, siyasal iklime adapte olmak için genişler ve daralır” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

3. Ankara Onur Haftası, 9 – 14 Temmuz tarihlerinde Ankara’da yaşayan lubunyaları bir araya getirdi.

Hafta kapsamında “LGBTİ+ Mücadele Tarihinden Kesitler” söyleşisi 11 Temmuz Salı günü gerçekleşti. Söyleşide Remzi Altunpolat konuşmacı olarak yer aldı.   

Söyleşide; 1990’lardan başlayarak özellikle Ankara yerelinde LGBTİ+’ların örgütlenmek amacıyla ilk bir araya gelişleri, mekân deneyimleri, LGBTİ+ hareketinin filizlenmesi, kurumsallaşması, hareketin tarihindeki önemli kırılma noktaları ve LGBTİ+ hareketinin büyümesi, toplumsal muhalefetin diğer bileşenleri o dönem kurulan ilişki ve ittifaklar üzerinde duruldu. Bu tarihten güç alarak mevcut siyasal ve kültürel iklimde bugün neler yapabileceğimiz ve geleceğimize nasıl yön verebileceğimiz üzerine tartışıldı.

Remzi Altunpolat konuşmasında “toplumsal hareketlerin hiçbir zaman ölmeyeceğini, sadece siyasal-toplumsal iklimdeki değişikliğe adapte olmak için bazen sönümlenebileceğini, bazen genişleyip bazen daralacağını” ifade etti.

Ancak birlikte güçlü olduğumuza, dünyayı değiştirebileceğimiz konusunda bize ilham verebilecek bir dönüşümler tarihimiz oluğuna, bu tarihin karanlıkta yol almaya çalışırken yolumuzu bulmamıza yardım edecek bir fener olabileceğine vurgu yaptı.


Etiketler: tarihimizden, onur yürüyüşü
İstihdam