07/10/2021 | Yazar: Kaos GL

TPD İzmir, Dokuz Eylül Üniversitesi mezuniyet töreninde Psikoloji Bölümü mezunu öğrencilerin maruz kaldığı saldırının ardından açıklama yayınladı: “‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!’ ve ‘LGBTİ+ Hakları İnsan Haklarıdır!’ vurgumuzu hatırlatıyoruz.”

TPD İzmir: “Her türlü şiddete karşı yan yana ve dayanışma içinde” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni sırasında Psikoloji Bölümü mezunu iki öğrencinin “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!” maskesi takmaları ve gökkuşağı bayrağı taşımaları gerekçesiyle üniversite güvenlik görevlileri tarafından darp edilmesine ilişkin açıklama yayınlayarak her türlü şiddete karşı mücadeleye devam edeceğini duyurdu:

“Son zamanlarda üniversitelerde artan baskıcı yaklaşımların tanığıyız. Bu vesileyle zaman zaman belirttiğimiz “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!” ve “LGBTİ+ Hakları İnsan Haklarıdır!” vurgumuzu bir kez daha tekrarlamak ve hatırlatmak istiyoruz. Öğrencilerimizin ve meslektaşlarımızın bu alandaki ayrımcılıkla mücadeleleri ve hak arayışlarına yönelik tepkileri ve bu nedenle maruz kaldıkları şiddeti kınıyoruz. Her türlü şiddete karşı yan yana ve dayanışma içinde mücadele edeceğimizi bir kez daha belirtmek isteriz.”

“Engellemelere karşı direnen mezunların yanındayız!”

İzmir Genç LGBTİ+ Derneği de geçtiğimiz hafta saldırıya ilişkin açıklama yayınlamıştı.

Dernek, yaşanan saldırıyla ilgili mezunların yanında olduğunu şöyle duyurmuştu:

“Yaşanan bu olay kadın ve LGBTİ+ nefretinin, İstanbul Sözleşmesine karşı saldırıların ve ifade özgürlüğüne yönelik engellemelerin somut bir göstergesidir. O sırada protokolde olan ve öğrencilerinin darp edilmesine sessiz kalan Edebiyat Fakültesi akademisyenleri, üniversite yöneticileri ve sahnede olan Psikoloji Bölümü akademisyenleri bu suça ortaklık etmiştir.

Psikoloji bölümünden mezun olup psikolog olarak meslek hayatına başlayacak ve gözlerinin önünde sınıf arkadaşlarının nefret suçuna maruz bırakılıp darp edilmesine sessiz kalan diğer mezunları da sessiz kalmalarının ne demek olduğunu düşünmeye davet ediyoruz.

Tüm bu baskı ve engellemelere karşı direnen mezunların yanında olduğumuzu hatırlatarak bir kez daha söylemek isteriz ki alışın, gitmiyoruz!”


Etiketler: çalışma hayatı, eğitim
İstihdam