23/06/2023 | Yazar: Kaos GL

Yoğurtçu Kadın Forumu’nun 21 Haziran Çarşamba günü yapmayı planladığı “Trans Çalışmaları: Cinsiyet ve Bilim” kitabı üzerine buluşma polis ablukası sebebiyle yapılamadı.

“Trans Çalışmaları: Cinsiyet ve Bilim” forumuna polis ablukası! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yoğurtçu Kadın Forumu’nun 21 Haziran Çarşamba günü, “Trans Çalışmaları: Cinsiyet ve Bilim” kitabı üzerine yapacağı forum, etkinlik binasının önünde ve sokakta bulunan onlarca polisin ablukası nedeniyle yapılamadı.

Foruma gelmek isteyen birçok kişinin binaya girişi hukuksuzca engellendi, gelenlere etkinliğin yasak olduğu, binaya girilemeyeceği ve civar mekanlarda oturmayıp dağılmaları gerektiği söylendi. Polis, yasak kararının tebliğ edildiğini söyleyip elindeki bir kağıdı kaçırırcasına gösterdi, okumamıza dahi izin vermek istemedi. Forumun yapılacağı sokaktan ayrılan kadın ve LBTİ+’lar takip edildi, gittikleri mekanlarda da göz hapsine alındı.

Yoğurtçu Kadın Forumu yaptığı açıklamada yasal yollara başvuracağını duyurdu:

“Polisin gösterdiği ‘sözde yasak kararında’ Onur Ayı bahane edilerek ‘kamu düzeninin bozulmaması’ için her türlü etkinliğin yasaklandığı ifade ediliyor. Devletin görevi çay içmeyi, film gösterimini, piknikleri, kitap sohbetini, demokratik haklarını kullanmak isteyenleri engellemek değil, nefret söylemini, kadınlara, LGBTİ+’lara yönelik şiddeti engellemek. Mevcut iktidar translarla ilgili bir kitabı konuşmayı dahi kamu düzenini bozan bir eylem olarak görüyor ve kriminalize ediyor!

Bizler 10 yıldır her çarşamba bir araya gelip forum yapan kadın ve LBTİ+'lar olarak bu LGBTİ+ düşmanlığını, hukuksuzluğu, polis ablukasını teşhir ediyoruz; bu hukuksuz karara karşı yasal yollara başvuracağız. Alışın, gitmiyoruz, buradayız.”


Etiketler: insan hakları, kadın, onur yürüyüşü
İstihdam