29/06/2022 | Yazar: Sinan Göksoy

“Sen de en az ağaçlar ve yıldızlar kadar bu evrenin çocuğusun ve burada olmaya hakkın var.”

Trans çocuklara mektuplar: En nefret dolu sesler, alçaklıklarını herkesi temsil ediyormuş gibi göstermeye çalışıyorlar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sinan Göksoy, The Advocate’da yayınlanan 11 Nisan 2022 tarihli haberi KaosGL.org için Türkçeleştirdi.

Yeni bir sosyal medya kampanyası, devletlerin trans karşıtı yasaları kabul etmeye devam ettiği bugünlerde ülke genelinde (ABD) trans gençlere çevrimiçi yardım ve destek sağlamayı amaçlıyor.

"Ya bir mektup gönderseydim?” Ina Fried'in kuzeni birkaç ay önce bu soruyu sordu. Trans gençliğe desteğini nasıl gösterebileceğini merak ediyordu. Bu soru Fried'ın aklının bir köşesinde kaldı ve şimdi trans gençleri cesaretlendirmeyi amaçlayan bir sosyal medya kampanyasına dönüştü.

Haber sitesi Axios'un baş teknoloji muhabiri Fried, eyaletlerin ardı ardına trans gençliğe yönelik trans karşıtı yasaları kabul etmeye devam ettiğini izlerken bir şeyler yapması gerektiğini biliyordu.

Geçtiğimiz birkaç hafta içinde eyaletler Florida'yı takip etmeye başladılar ve sınıfta cinsiyet kimliği tartışmasını yasaklamayı amaçlayan "eşcinsel deme" yasa tasarılarını hazırladılar, Alabama ise cinsiyet uyum sürecini ağır bir suç haline getiren bir yasa çıkardı. Ek olarak, Teksas valisi, trans çocukların destekleyici ebeveynlerini, çocuklarının bu sürece erişmelerine izin verdikleri için "çocuk istismarı" konusunda soruşturma girişiminde bulundu.

“Bir gazeteci olarak, siyasete girmek benim yerim değil, fakat destekleyici bir aileye ve topluluğa sahip olmanın, fırsattan ve ayrıcalıktan yararlanmanın nasıl bir şey olduğunu deneyimleyecek kadar şanslı olan bir trans kadın olarak oturup çocukların hayatlarının daha da zor hale getirildiğini izleyemezdim” dedi Fried The Advocate'a gönderdiği bir e-postada.

Fried nihayetinde #letters4transkids fikrini ortaya attı. Konsept basit: İnsanlardan trans çocukları desteklemek için ilham verici bir mesaj yazmaları, ses kaydetmeleri, mektup yazmaları veya video çekmeleri ve mesajın bulunabilmesi ve paylaşılabilmesi için sosyal medyadaki hashtag ile göndermeleri isteniyor. Ayrıca insanların mesaj gönderebileceği bir e—posta da var (lettersfortranskids@gmail.com). Fried, mesajı e-postayla gönderenleri paylaşacağını söyledi. Fried, görmesi gerekenleri Twitter ve Facebook'ta açıkladığını umuyor.

trans-cocuklara-mektuplar-en-nefret-dolu-sesler-alcakliklarini-herkesi-temsil-ediyormus-gibi-gostermeye-calisiyorlar-1

(Trans ve non-binary gençler zorlu zamanlardan geçmekte. Onları desteklediğimi göstermek için bir yol bulmak istedim ve #letters4transkids (transçocuklariçinmektuplar) fikri aklıma geldi. Umarım siz de bu harika gençleri cesaretlendirecek bir mesajınızı #letters4transkids etiketi ile paylaşarak bana katılırsınız.)

Fried,”Bu, çocukların trans veya nonbinary olmasını istemekle ilgili değil" dedi. "Herhangi bir çocuk için tek istediğim, kim olursa olsun, tam olarak kendileri olmak için uygun ortama ve desteğe sahip olmalarıdır."

Ve eğer trans gençler fiziksel olarak bulundukları ortamda bunu hissedemeseler de en azından çevrimiçi olarak desteklendiklerini hissedebileceklerini umduğunu söyledi Fried.

Şimdiye kadar gelen tepkiler oldukça yoğundu. Halihazırda mesaj gönderenler arasında aktör Javier Muñoz, hokey oyuncusu Kurtis Gabriel ve FCC Başkanı Jessica Rosenworcel yer alıyor.

"Favorilerimden biri, trans bir çocuk olmanın nasıl bir şey olduğuna dair gerçekten bir fikri olmadığını kabul eden fakat "Size iyi dileklerimi diliyorum ve sizi benim gibi başkalarının da şefkatsizlik ve anlayışsızlığından koruyabilmeyi diliyorum" diyen 75 yaşındaki heteroseksüel bir kadından geldi" diye ekledi.

Fried, bunun kendisine Utah Valisi Spencer Cox'un trans gençler için yüksek intihar oranını gerekçe göstererek eyaletin trans karşıtı yasasını veto ettikten sonra milletvekillerine gönderdiği veto mektubunu hatırlattığını söyledi. “Temel olarak, bak, bunu tam olarak anlamıyorum, ama sizin için hayatı zorlaştırmaktan kaçınmak için trans olmanın ne demek olduğunu tam olarak anlamak zorunda değilim” diye açıkladı.

ABD'nin her yerinden geri dönüşler olsa da, şimdiden Almanya'dan da dahil olmak üzere bazı uluslararası tepkiler oldu.

Tüm bunların sonunda Fried, “Umarım trans çocuklarını desteklemeye çalışan aileleri yüreklendirir, umarım trans çocukların yolculuklarında onlara iyi dilek dileyen birçok insan olduğunu görmelerine yardımcı olur.” dedi.

İşte şimdiye kadar #letter4transkids ile gönderilen mesajların sadece birkaç örneği.

trans-cocuklara-mektuplar-en-nefret-dolu-sesler-alcakliklarini-herkesi-temsil-ediyormus-gibi-gostermeye-calisiyorlar-2

Transseksüel ve non-binary insanlara yapılan bu kaygı verici saldırı tarihe dönüp baktığımızda karanlık bir dönem olarak hatırlanacak. Gayet normal insanlara yönelik bu nefret dolu saldırılar! En çok hedef gösterilenler olan gençleri desteklemeye yardımcı olan bu fikir çok önemli. Lütfen zamanınız olduğunda siz de katılın. #Letters4TransKids

***
“Herkese selam!

Özellikle non-binary ve transseksüel gençler olmak üzere bu topluluğun yüzleştiği şeyleri gerçekten aklım almıyor. Hiçbir zaman tam olarak neler yaşadığınızı anlamayacağım. Fakat benim gibi diğer heteroseksüel ve na-transların da mücadelenizi oldukça önemsediğini söylemek için yazıyorum. Bu mücadelede hiçbir zaman yalnız olmayacaksınız. Lütfen interneti, eğer ihtiyacınız varsa, sizin tarafınızdaki insanları bulmak için kullanın. Bu dünyada kötülerden çok iyi insanların olduğuna gerçekten inanıyorum. Küçük bir kısmı (belki de büyük) kaybolmuş durumda ama aynı zamanda daha iyi günlerin geleceğine inanıyorum. Buna inanmaya ve mücadeleye devam edin!

Dostunuz, Kurtis”

trans-cocuklara-mektuplar-en-nefret-dolu-sesler-alcakliklarini-herkesi-temsil-ediyormus-gibi-gostermeye-calisiyorlar-3

“Seviliyorsunuz, değerlisiniz ve düşündüğünüzden daha güçlüsünüz. Öncü olmak zordur ve bu seçtiğiniz bir rol değildir. Ama sadece bugünün çocukları için değil, gelecekteki birçok trans/non-binary çocuk için bir fark yaratıyorsunuz. Bunu başarabilirsiniz.”

trans-cocuklara-mektuplar-en-nefret-dolu-sesler-alcakliklarini-herkesi-temsil-ediyormus-gibi-gostermeye-calisiyorlar-4

“Çocuk olmak zor olabilir! Dünya her zaman bu kadar nazik olmadığında nasıl kendiniz olacağınızı anlamaya çalışmak korkutucu olabilir. Ama sizi gören, destekleyen ve kim olursanız olun en iyi halinizde olmanızı isteyen bildiğinizden daha fazla insan var. #letters4transkids”

trans-cocuklara-mektuplar-en-nefret-dolu-sesler-alcakliklarini-herkesi-temsil-ediyormus-gibi-gostermeye-calisiyorlar-5

“Genç olmak zor. Bazı yetişkinler, kimin zarar göreceğini umursamadan politika üzerinden prim yapmak için bir şeyler yaparlar.

Bu sizinle ilgili değil. Onlarla ilgili.

Siz müthişsiniz. Kendiniz olmaya hakkınız var. Seviliyorsunuz.

Gerçekten kim oldukları konusunda endişelenmesi gerekenler onlar.

#letters4transkids”

trans-cocuklara-mektuplar-en-nefret-dolu-sesler-alcakliklarini-herkesi-temsil-ediyormus-gibi-gostermeye-calisiyorlar-6

“Arkadaşım @inafried bu #Letters4transkids kampanyasına ilham verdi. Lütfen sevgiyi paylaşın:

Merhaba;

Biliyorum ki her gün üstesinden gelinmesi gereken zorluklar daha da artıyor. Yalnız değilsiniz. Sizi görüyorum. Sizi duyuyorum. Sizin yanınızdayım. Sevgi, aidiyet, değerlilik, emniyet sizin doğuştan hakkınızdır, asla sorgulanmamalı veya reddedilmemelidir. #Letters4transkids kampanyasına katılmaktan ve her birinizin cesareti, gücü, dayanıklılığı ve gerçekleri ile gurur duyuyorum.

“Sen de en az ağaçlar ve yıldızlar kadar bu evrenin çocuğusun ve burada olmaya hakkın var -Ehrmann”

trans-cocuklara-mektuplar-en-nefret-dolu-sesler-alcakliklarini-herkesi-temsil-ediyormus-gibi-gostermeye-calisiyorlar-7

“SİZİ. SEVİYORUM.

Dünyada sizi kendinizden uzaklaştırmaya, değerinizi belirlemeye ve eleştirmeye çalışan o kadar çok gürültü var ki... Güçlü olduğunuzu bilin. SİZ onlardan daha değerlisiniz. Bunu atlatacaksınız. Sizi seven ve destekleyen o kadar çok insan var ki️ #letters4transkids”

trans-cocuklara-mektuplar-en-nefret-dolu-sesler-alcakliklarini-herkesi-temsil-ediyormus-gibi-gostermeye-calisiyorlar-8

#Letters4transkids'e olan sevginin çoğu burada gerçekleşirken, letterfortranskids@gmail.com adresinden bu da dahil olmak üzere e-postalar almaya başlıyoruz.

@IfeomaOzoma

Göndermeye devam edin. Teşekkürler

“En nefret dolu sesler, alçaklıklarını herkesi temsil ediyormuş gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu sesler beni ya da sizin neşeyle dolu bir şekilde hayatta olmanızı ve hak ettiğiniz hayatı yaşamanızı isteyen milyonlarca kişiyi temsil etmiyorlar. Sevgilerimi gönderiyorum, fakat aynı zamanda gerçek şeytanlar çocuklara zarar vermek için örgütlendiğinde düşüncelerin ve duaların gereksiz olduğunu da biliyorum. Bu nedenle, nefret dolu bireyleri size zarar vermek için ihtiyaç duydukları güçten uzak tutmak için yerel ve ulusal düzeyde elimden gelen her şeyi yapacağıma söz veriyorum. Seviliyorsunuz ve değer veriliyorsunuz, yasalarımızın bu gerçekleri yansıtmasını sağlamak yetişkinler olarak tamamen bizlere düşüyor.

Dayanışma içinde, Ifeoma”

trans-cocuklara-mektuplar-en-nefret-dolu-sesler-alcakliklarini-herkesi-temsil-ediyormus-gibi-gostermeye-calisiyorlar-9

Sevgili dostum,

Ben 19 yaşına kadar kendime açılmadım. Eğer çoktan trans olduğunuzun farkına vardıysanız kendinizi bu düzeyde tanımanın başta korkutucu olabileceğini düşünüyorum. Ve de ümit verici. Buna hayranım.

Bu, her tür hakiki öz-farkındalık için kolay bir dünya değil. Birçok açıdan dünyanın kalanından (ve sizin yaşınızdayken olduğumdan) daha olgunsunuz. Bu da bize liderlik etmeniz gerektiği anlamına geliyor. Bunun kolay olmadığını biliyorum ve ne kadar yalnız hissetseniz de öyle olmadığınızı bilmenizi istiyorum.

Ben ve daha birçok kişi kendimizi sizleri kollamaya adadık. Sadece sizin için değil, kendi iyiliğimiz için de. İnsanların yaşamayı hak ettiği dünyanın iyiliği için.

Size ihtiyacımız var. Sizi nasıl destekleyebileceğimizi gösterin.

Büyük saygı ve sevgiyle,

Alice Wu

#letters4transkids


Etiketler: medya, yaşam, dünyadan
İstihdam