08/10/2013 | Yazar: Kaos GL

Trans erkeklikle ilgili bilgilerin paylaşıldığı transsick-o adlı blog, dün akşam Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından sansürlendi.

Trans Erkek Bilgi Bankası da ‘İdarî Tedbir’ Kurbanı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Trans erkeklikle ilgili bilgilerin paylaşıldığı transsick-o adlı blog, dün akşam Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından sansürlendi. Sağlıktan askerliğe, hukuktan açılmaya kadından erkeğe transları ilgilendiren pek çok bilgi ve habere yer veren bloğa “idarî tedbir” kararı uygulandı.
 
Blogspot üzerinden ulaşılamayan transsick-o, blogda yer verilen bilgileri tumblr adresine taşıdı. Şikâyete bağlı olarak alındığı düşünülen karara ilişkin transsick-o yöneticileri bugün hukukî işlem başlatacaklarını duyurdu.
 
LGBT’lerin Önündeki İfade Özgürlüğü Engeli Sürüyor
Transsick-o, kararla ilgili “bilgi paylaşımı amacıyla yayınlanan bu sitenin idari tedbir ile hiçbir bildirim olmaksızın kapatılmasını ifade özgürlüğüne yapılmış bir müdahale olarak görüyoruz,” dedi.
 
Yaklaşık bir ay önce, erkek erkeğe tanışma uygulaması Grindr da “idari tedbir” kararıyla Türkiye’de yasaklanmıştı.  
 
İdari Tedbir Nedir?
İdari tedbir, 5651 sayılı İnternet Yoluyla İşlenen Suçlar Hakkında Kanun uyarınca aşağıdaki suçları oluşturduğu konusunda yeterli şüphe oluşturan internet ortamındaki yayınlara, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından mahkeme kararı olmaksızın, site sahibine tebliğ edilmeksizin ve haber verilmeksizin uygulanan yayın engelleme işlemidir: 
 
1) İntihara yönlendirme
2) Çocukların cinsel istismarı
3) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma
4) Sağlık için tehlikeli madde temini
5) Müstehcenlik
6) Fuhuş
7) Kumar oynanması için yer ve imkân sağlama
8) 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunda yer alan suçlar 

Etiketler: medya
İstihdam