03/12/2012 | Yazar: Kaos GL

Erkekler tuvaletini kullanmasına izin verilmeyen 16 yaşındaki Kanadalı trans-erkek öğrenci üzerindeki kısıtlama sona erdi.

Trans-Erkek Öğrenci, Okulunda Erkekler Tuvaletini Kullanabilecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Erkekler tuvaletini kullanmasına izin verilmeyen 16 yaşındaki Kanadalı trans-erkek öğrenci üzerindeki kısıtlama sona erdi. 

Toronto yakınlarındaki Clarke Lisesi’nin 16 yaşındaki öğrencisi James Spencer yalnızca kızlar tuvaletini ya da müdürden alınan anahtarla girilebilen özel tuvaleti kullanabileceğini öğrendiğinde çok sinirlendi. Spencer okula erkek olarak kayıt yaptırdı ve okuldaki öğrencilerin yarısı dilekçe imzalayarak şikayeti konusunda kendisine destek oldu. Bunun üzerine okul yönetimi Spencer’ın artık erkekler tuvaletini kullanabileceğine karar verdi.

Kawartha Pine Ridge Bölgesi Okul Kurulu eğitim yönetici Martin Twiss “Bunun en uygun karar olacağını düşünerek bu yönde ilerledik,” dedi. Hamilton Spectator’ın haberine göre okulun cinsiyet-yansız özel tuvaletini kullanmak için artık anahtar almak gerekmeyecek.

Twiss sözlerine şunları ekledi: “Öğrencilerimizin rahatlığı için yeni çalışmalar yapıyoruz ve bu da bize kesinlikle çok şey öğretiyor.”

 


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam