14/01/2019 | Yazar: Kaos GL

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği’nin, 2012 yılında kurduğu Trans Evi yayımladığı video ile transların barınma hakkı için dayanışmaya çağırıyor.

Trans Evi dayanışmaya çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği’nin, 2012 yılında kurduğu Trans Evi yayımladığı video ile transların barınma hakkı için dayanışmaya çağırıyor.

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği’nin, barınmaya ihtiyaç duyan trans bireylere güvenli bir alan açma amacıyla 2012 yılında kurduğu Trans Evi’nin videosunu izlediniz mi?

Hayat Çelik’in hazırladığı videoda barınma hakkının kişinin en temel hakkı olduğu ve ihtiyaç sahibi kişilerin insanca yaşayabilmesi için, devletin gerekli tedbirleri alması ve sosyal adaleti sağlaması gerektiği hatırlatılıyor. Videoda Pınar Arıkan, Trans Evi’nin nasıl kurulduğunu anlatıyor.

Arıkan videoda “Aile desteği olmayan, çalışma hakkını kullanamayan özellikle çoğu trans kadın, sosyal bir devlet politikasıyla da desteklenmediği için, sığınacak bir yer bulamıyor. İşte bu sebeplerle, İstanbul LGBTİ Derneği'nin yürüttüğü bir proje kapsamında, bireysel çaba ve yardımlar ile 2013'te İstanbul’da Türkiye’nin ilk trans sığınma evi kuruldu” diyor.

Videoda Trans Evi’nin ayakta kalması için desteğe ihtiyaç duyduğunu belirten Arıkan, Trans Evi ile dayanışmaya çağırıyor.

Trans Evi’ne nasıl destek olabilirim?

Trans Evi’ne daha çok desteğin ulaşması ve transların barınma hakkı konusunda farkındalık oluşturmak için bu video #BarınmaHakkı , #BarınmaHakkıYaşamHakkıdır , #TransDostuSosyalBelediyecilik , #TransDostuBelediyecilik,#LgbtiDostuBelediyecilik , #LgbtiDostuSosyalPolitika gibi farklı etiketlerle paylaşılabilir.


Etiketler: insan hakları, barınma
İstihdam