17/11/2022 | Yazar: Kaos GL

Her yıl 13-19 Kasım tarihlerinde kutlanan Trans Farkındalık Haftası’nda transfobiye karşı neler yapılabilir?

Trans Farkındalık Haftası’nda ne yapmalı? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İllüstrasyon: Arel Talu / Kaos GL

Her yıl 13-19 Kasım tarihlerinde kutlanan Trans Farkındalık Haftası, toplumu trans kişilerin hakları konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Bu hafta, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’ne dek uzanıyor. Bütün bir hafta trans varoluşu kutlamayı ve farkındalığı arttırmaya yönelik kampanyalar düzenlenirken, 20 Kasım’da transfobik şiddet mağdurları onurlandırılıyor.

Transgender Farkındalık Haftası'nın amacı, daha geniş bir toplumu transgender ve cinsiyet uyumsuzluğu olan kişiler ve geçiş ve kimlikle ilgili konular hakkında eğitmektir.

Peki, trans topluluğunu desteklemek için ne yapabilirsiniz?

Trans arkadaş, partner ya da aile üyelerini desteklemek için atılacak ilk adım, transların günlük yaşamdan iş ve eğitim yaşamına değil karşılaştığı ayrımcılıkları öğrenip, bu ayrımcılıklara karşı birlikte mücadele edebilmek olabilir.

Toplumdaki transfobiye karşı sosyal medyada içerik üretebilir, üretilen içerikleri paylaşabilir, çevrenizi; kendilerini nasıl tanımlamayı seçerlerse seçsinler, hayatta her insanın temel haklara sahip olduğu ve saygıyı hak ettiği konusunda bilgilendirebilirsiniz.

 


Etiketler: insan hakları, yaşam
İstihdam