04/05/2017 | Yazar: Kaos GL

Kırmızı Şemsiye ve Mersin 7 Renk, trans kadın seks işçilerine yönelik şiddetin önlenmesini tartışmak için panel düzenliyor.

Trans kadın seks işçilerine şiddetin önlenmesi paneli Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kırmızı Şemsiye ve Mersin 7 Renk, trans kadın seks işçilerine yönelik şiddetin önlenmesini tartışmak için panel düzenliyor.

Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık İnsan Hakları Derneği ve Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği trans kadın seks işçilerine yönelik şiddeti tartışmak için Ankara’da panel düzenliyor.

12 Mayıs’ta Holiday Inn Kavaklıdere’de yapılacak panelde Ankara, İstanbul ve Mersin’den trans ve seks işçisi hak savunucuları deneyim ve taleplerini paylaşacak.

Paneldeki konuşma başlıklarından bazıları şöyle: “Türkiye’de Trans Kadın Seks İşçilerine Karşı Şiddetin Tarihi”, “Mersin’de Trans Kadınların Örgütlenme Deneyimleri”, “İstanbul’daki Transların Dayanışma Örneği: Trans Evi”, “Genelevlerde Çalışan Trans Kadın Seks İşçilerinin Sorunları”.

Panel programı şöyle:

BÖLÜM 1

13:00 – 14:30

Bu bölümde, Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği’nin 2016 – 2017 yılları arasında transları hedef alan ayrımcılık ve şiddet eylemleri ile ilgili izleme çalışmasının verileri ile trans kadın seks işçilerinin adalet mekanizmalarına erişim süreçlerinde maruz kaldıkları engeller gündeme taşınacak.

Konuşmacılar:

Belgin Çelik, Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği: “Türkiye’de Trans Kadın Seks İşçilerine Karşı Şiddetin Tarihi” 

Bihter Altay, Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği: “2016 – 2017 Dönemindeki Translara Yönelik Hak İhlalleri Verileri” 

Av. Eda Balçık, Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği: “Trans Kadın Seks İşçilerinin Adalet Mekanizmalarına Erişim Süreçlerinde Karşılaştıkları Engeller”

BÖLÜM 2

15:00 – 17:30

Bu bölümde, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen trans kadın seks işçilerinin çalışma alanlarında maruz kaldıkları hak ihlalleri ve bu hak ihlallerine karşı örgütlenme ve dayanışma deneyimlerine vurgu yapılacaktır.

Konuşmacılar:

Yağmur Arıcan, Mersin LGBT 7 Renk Derneği: “Mersin’de Trans Kadınların Örgütlenme Deneyimleri”

Pınar Arkan, İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği: “İstanbul’daki Transların Dayanışma Örneği: Trans Evi”

Cansel Derya Karagöz, Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği: “İstanbul’daki Trans Seks İşçilerinin İhtiyaçları ve Talepleri”

Melike Arzu Şakiroğlu, Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği: “Genelevlerde Çalışan Trans Kadın Seks İşçilerinin Sorunları”

*Bu etkinlik, Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği’nin,Mersin LGBT 7 Renk Derneği ile ortaklık içerisinde yürüttüğü ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu DİHAA Programı tarafından finansal olarak desteklenen “Voice Up: Protecting Transgender Sex Workers from Violence in Turkey” adlı projesi kapsamında düzenlenmektedir.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam