13/04/2023 | Yazar: Kaos GL

Türkiye İşçi Partisi İstanbul 2. bölge 3. sıradan milletvekili adayı olan trans kadın aktivist ve oyuncu Esmeray Özadikti, Odak Ankara’da Yıldız Tar’ın konuğu oldu.

“Trans kadınların barınmaları için acil bir eylem planı yapmamız lazım” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye İşçi Partisi İstanbul 2. bölge 3. sıradan milletvekili adayı olan trans kadın aktivist ve oyuncu Esmeray Özadikti, Yıldız Tar’ın Artı TV’deki programı Odak Ankara’nın konuğu oldu.

“Ve kaderin cilvesidir; Hortum Süleyman'dan Fotoroman Süleyman’a gelmek acayip oldu... Süleyman Soylu ile yarışacağız”

Sayfanın altındaki videodan erişebileceğiniz programın konu başlıkları şöyle:

“Bir trans kadın çok görünürdür. Sokağa çıktığı anda sisteme meydan okuyan politik bir figürdür.”

“Ülker Sokak'tan sonra dağıldık ve çok acılar yaşadık. Gözümün önünde çok arkadaşım öldü. Ben belki şanslı biriydim politik arenaya girdiğim için.”

“Hortum Süleyman gitti başımıza başka bir Süleyman geldi. Aynı seçim bölesinde Fotoroman Süleymanla denk gelmek çok acayip oldu.”

“Meclise gitmemizin sebebi, ilk defa özne olarak bizlere bir yol açıldı. Soylu'nun yüzüne bakarak ‘Sen kimsin bizi yok sayıyorsun’ demek istiyorum.”

“Emek eksenli bakmak gerekiyor”

“Biz de bu sistemin içindeyiz. Diyoruz ya ne patron ne pezevenk, bu yüzden TİP bana geldi.”

“Pınar Selek sistemin ağır yaralarına parmak basıyordu. Benim okulum orası oldu, hayata tutunmamın temelleri o atölyede.”

“Biz ilk çıktığımızda 4-5 kişiydik, sonra İstiklal Caddesi komple gökkuşağı renkleri oldu. Bundan korktular hemen ama önünü kesemeyecekler.”

“Cadının Bohçası ilk çıktığı zaman şöyle bir sloganı vardı: Cesaretiniz var mı bir travestinin ezberinizi bozmasına izin verecek kadar?”

“Engelli aylığım var ama yetmiyor. TİP'in Engelli Hakları Komisyonu var, bu alanda politikası var. Benim en önemli gündemlerimden biri olacak.”

“Trans kadınların barınmaları için acil bir eylem planı yapmamız lazım.”

“Benim yüküm çok ağırdı. Bu yük hafiflesin. Bu yük hepimizin.”


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: medya, siyaset
İstihdam