04/09/2015 | Yazar: Kaos GL

Gebze’de 2003 yılında trans kadın Beyza Terlemez’i evinde bıçaklayarak öldüren 3 zanlıdan ikisi 12 yıl sonra tutuklandı.

Trans katillerini yakalamak 12 yıl sürdü! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gebze'de 2003 yılında trans kadın Beyza Terlemez'i evinde bıçaklayarak öldüren 3 zanlıdan ikisi 12 yıl sonra tutuklandı.

2003 yılında Gebze Mutlukent'teki evinde 38 yaşındaki Beyza Terlemez'in cansız bedeni bulunmuştu. 2003 yılındaki cinayeti işlediği ileri sürülen M.İ. ile Ramazan Talih, 12 yıl sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Gebze Emniyet Müdürlüğü cinayetin ardından herhangi bir delile ulaşılmayınca dosyayı çözülmesi için beklemeye alınmıştı. Aradan geçen 12 yılın ardından Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı asayiş bürosu ekipleri, dosyayı yeniden açtı.

Deliller bulundu

Dosyayı yeniden açtıktan sonra incelemede bulunan ekipler, cinayete karışan üç kişiyi tespit etti. Kan örnekleri ve parmak izlerinden tespit edilen M.İ. (31) ve Ramazan Talih (31) ekipler tarafından gözaltına alındı. İfadeleri alınmak üzere ilçe emniyet müdürlüğüne getirilen zanlıların, suçlarını itiraf ettikleri belirtildi. Adliyeye sevk edilen iki zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Firari olan Erkan K.'nın ise yakalanması için çalışma başlatıldı.

Olay nasıl gerçekleşti?

Olayın ise şu şekilde meydana geldiği ileri sürüldü; M.İ., Ramazan Talih ile firari olan Erkan K., Beyza Terlemez'in evinin önünde buluştu. Ramazan Talih, Terlemez’in evine girerek Terlemez'i bayıltmaya çalıştı. Ancak Beyza Terlemez, katili bıçakla yaraladı. İçeriden gelen sesleri fark eden diğer iki kişi ise Terlemez’i hareketsiz hale getirdi, elleri ve ayaklarını bağlayıp bıçaklayarak öldürdü. Evde bulunan bilezik ve bir miktar parayı da alarak kayıplara karıştılar.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam