29/03/2014 | Yazar: Kaos GL

Samsun Bafra T Tipi Cezaevi’nde kalan trans mahpuslar cezaevi idaresinin transfobik tutumlarını protesto etmek için 29 gündür süresiz açlık grevinde.

Trans Mahpuslar Açlık Grevinde! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Samsun Bafra T Tipi Cezaevi’nde kalan trans mahpuslar cezaevi idaresinin transfobik tutumlarını protesto etmek için 29 gündür süresiz açlık grevinde.
Vegan anarşist mahpus Osman Evcan’a dönük hak ihlalleriyle gündeme gelen Samsun Bafra T Tipi Cezaevi’nde hak ihlallerine bir yenisi eklendi.
 
Transların cezaevi idaresinin transfobik yaklaşımları ve hak ihlallerine karşı başlattıkları süresiz açlık grevi 29. gününe ulaştı.
 
İmza kampanyası
Transların taleplerinin kabul edilmesi ve hak ihlalinde bulunan cezaevi personeli hakkında adli işlem başlatılması için bir imza kampanyası da başlatıldı. Şu bağlantıyı tıklayarak imza verilebilecek kampanya metninde şöyle denildi:
 
“T.C. Adalet Bakanlığı’nı 28 gündür süresiz açlık grevinde bulunan trans tutsaklara yönelik cezaevi yönetimi tarafından uygulanan homofobik-transfobik uygulamalara ve keyfi hak ihlallerine derhal son verilmesi grev gerekçelerini ortadan kaldırmaya çağırıyoruz. Açlık grevinde bulunan Transların sağlık durumlarının sağlık ekiplerince kontrol altına alınıp cezaevi koşullarının iyileştirilmesi ve keyfi hak ihlallerinde bulunan cezaevi personeli hakkında adli işlemlerin başlatılmasını istiyoruz.”
 
Cezaevi İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST) ise Meclis İnsan Hakları Komisyonu, İnsan Hakları Kurumu, Samsun Valiliği,  Samsun İl İnsan Hakları Kurumu, Samsun Cezaevleri İzleme kurulu ve Adalet Bakanlığı Cezaevleri Genel Müdürlüğü’ne acil mektup gönderdi. CİSST ayrıca pazartesi günü cezaevi yönetimi ile görüşecek. 

Etiketler: insan hakları
İstihdam