13/02/2015 | Yazar: Kaos GL

Mülteci olarak yaşadığı Viyana’daki evinde transfobik bir nefret cinayetine kurban giden Hande Öncü’nün katil zanlısı bulundu.

Transfobik nefret kurbanı Hande Öncü’nün katil zanlısı bulundu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mülteci olarak yaşadığı Viyana’daki evinde nefret cinayetine kurban giden Hande Öncü’nün katil zanlısı bulundu.

 

Türkiye’de yaşadığı transfobik baskılar sonucu Avusturya’ya iltica eden trans kadın Hande Öncü’nün katil zanlısı bulundu. 35 yaşındaki seks işçisi, 25 Ocak’ta Viyana’daki evinde ölü bulunmuştu.  

 

Pembe Hayat’ın haberine göre, zanlının kimliği Öncü’nün telefon kayıtları ve evdeki DNA örnekleri üzerinden tespit edildi. Zanlı, bir Thai masaj salonunda gasp ve seks işçisi bir kadını soyduğu şikâyetiyle cinayetin işlendiği gün gözaltına alınmıştı.

 

Kendisi de Sırbistan kökenli bir göçmen olan katil zanlısı ilk sorgusunda cinayeti üstlenerek 19 Ocak'ta Öncü’yle cinsel ilişkiye girdiğini, sonrasında aralarında bir tartışma yaşandığını ve Öncü'yü boğarak öldürdüğünü söyledi. Katil zanlısının daha önceden çeşitli gasp ve hırsızlık olaylarında yer aldığından şüpheleniyor.

 

Polisin yaptığı açıklamada Öncü’nün Avusturya’da mülteci olarak bulunduğu, bu nedenle de çalışma izninin olmadığı belirtildi. Çalışma izni olmaması nedeniyle kendi yaşadığı evde seks işçiliği yapan trans kadının cenazesi, dayanışma grubu Trans Melekler tarafından İzmir’e getirilmişti.  


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam