20/11/2013 | Yazar: Kaos GL

20 Kasım Nefret Mağduru Transları Anma Günü’nde transfobik nefretin kurbanları İstanbul ve Ankara’da yapılacak etkinliklerle anılacak.

Transfobik Nefrete Sessiz Kalmıyoruz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
20 Kasım Nefret Mağduru Transları Anma Günü’nde transfobik nefretin kurbanları İstanbul ve Ankara’da yapılacak etkinliklerle anılacak.
 
20 Kasım 1998’de ABD’nin Boston şehrinde 20 bıçak darbesiyle öldürülen Rita Hester’ın ardından nefret saikiyle işlenmiş suçlarla hayatını kaybeden translar her yıl tüm dünyada anılıyor.
 
Transfobik Nefrete Dur De!
İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği, saat 18:00’de İstanbul’da Galatasaray Meydanı’nda; Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği de saat 18:30’da Ankara’da Yüksel Caddesi’nde trans cinayetleriyle ilgili bir basın açıklaması yapacak.
 
Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği de bugün yayınladığı basın açıklamasıyla transları “cinsi sapık”, “hastalıklı”, “düzeltilmesi/iyileştirilmesi” ve “temizlenmesi” gereken varlıklar olarak gören yaklaşım ve uygulamaların güçlenerek devam ettiğini belirterek seks işçiliği alanındaki müşteri, çete ve polis şiddetinin transları hedef aldığına dikkat çekti.
 
Transfobi Karşıtları Bir Arada
Bu akşam 19:00’da İstanbul’da, Trans X Türkiye projesinin BUT Kısa Film Yarışması Gala ve Ödül Töreni’nde transların hikâyelerini anlatan insan hakları konulu sekiz film gösterilecek. Tütün Deposu’nda yapılacak etkinlikte Esmeray’ın tiyatro performansının yanı sıra Almanya’dan DIE PLANUNG ve Trans Müzik Atölyesi katılımcılarının müzik ve semah gösterisi sunulacak.
 
Ankara’da ise öldürülen translar Pembe Hayat’ın hafta boyu sürecek etkinlikleriyle anılacak. Yarın akşam sahnelenecek “Kadınlar, Aşklar ve Şarkılar” oyununun yanı sıra film gösterimi ve Rusya’dan Eryaman’a transfobik yasa ve uygulamaların ele alınacağı bir panel düzenlenecek.
 
Etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam