16/03/2021 | Yazar: Kaos GL

İzmir, Bornova’da Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, kadın ve LGBTİ+’lara yönelik şiddete karşı basın açıklaması yaptı.

“Transfobinizden dolayı yaşamasına izin vermediğiniz tüm arkadaşlarımızın hesabını soracağız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir, Bornova’da Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, LGBTİQ+ bireylerin çalışma hakkı, barınma hakkı, ve yaşam hakkı başta olmak üzere tüm insani haklarının da gasp edildiğine dikkat çeken bir basın açıklaması yayımladı.

Platform, 15 Mart'ta Bornova Metro önünde gerçekleştirilen eyleme şöyle çağrı yapmıştı: “Kadınlara ve LGBTİQ+lara yönelik şiddetin de şiddet faillerinin de aklanmasına karşı İzmir'de araya geliyoruz. Transfobiye karşı yaşamı savunmak için isyandayız!” 

Gerçekleştirmek istenen basın açıklaması öncesinde kadınlar ve LGBTİ+'lar alana girerken polis "LGBT fuları istemiyoruz" diyerek tartışma çıkardı, gökkuşağı bayraklarının basın açıklamasının yapılacağı alana sokulmasını engelledi. 

İz Gazete’den Özgür Şengül’ün haberinde yer alan Platformun basın açıklamasının bir kısmı şöyle:

“Bizi halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekle suçlayanlar, asıl sizlersiniz nefreti ve düşmanlığı körükleyen! Ülkesindeki her cinsel yönelim, cinsel kimlik, cinsiyet, ırk ve dinden vatandaşa eşit yaklaşması ve haklarını gözetmesi gereken Cumhurbaşkanı başta olmak üzere devletin her bir kurumu kadın ve LGBTİ+ düşmanlığını kurumsallaştırdıçalışmaları kulüplerini kapatan gerici ve kadın düşmanı zihniyetinizi tanıyoruz.”

“Trans cinayetlerine sessiz kalan, transfobiyi, homofobiyi ve nefret suçlarını sırandanlaştırmaya çalışan toplum ve devlet de bu cinayetlerin failidir! Transfobinizden, homofobinizden dolayı yaşamasına, çalışmasına izin vermediğiniz; söz hakkı tanımadığınız dolayısıyla yaşatmadığınız tüm arkadaşlarımızın hesabını soracağız! Trans kadınlar kadındır ve trans cinayetleri politiktir!”



Etiketler: kadın
İstihdam