14/11/2012 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Ankara’da seks işçiliği yapan Görkem Ç. ve iki arkadaşı karakol önünde tanımadıkları 2 erkeğin saldırısına maruz kaldı ve polislerin gözü önünde yapılan bu saldırı sonucunda saldırganlara dava açtı.

Translara Karakol Önünde Dayak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara’da seks işçiliği yapan Görkem Ç. ve iki arkadaşı karakol önünde tanımadıkları iki erkeğin saldırısına maruz kaldı ve polislerin gözü önünde yapılan bu saldırı sonucunda saldırganlara dava açtı.
 
Görkem Ç. ve iki arkadaşı Ankara’da çalıştığı yerden polis tarafından alınarak karakola götürüldü. Karakolda yapılan resmi işlemlerden sonra 3 trans kadın ceza yazılarak bırakıldı.
 
Yaşadıklarını anlatan Görkem Ç. şunları söyledi: “Karakoldan bırakıldıktan sonra yeniden çalışmak için döndük. On beş dakika bile geçmeden yeni bir polis aracı gelerek bizi almak istedi. İtiraz ederek, elimizdeki ceza makbuzlarını gösterdik. Buna rağmen polis aracına aldılar ve yeniden karakola gittik. Karakolda amirle uzun süren tartışmalarımız, bağrışmalarımız oldu. Tam dışarı çıkıyorduk ki kapıdaki polislerle konuşan iki kişiyi gördük. Yolumuza devam etmek istedik fakat o iki kişi önce çantalarımıza yapıştı sonra da kolumuzdan çekerek tartaklamaya başladı. Bağırarak yardım istedik. Polisler sadece seyrediyorlardı. Bizi karşı kaldırıma geçirdiler ve küfrederek ağzımızı burnumuzu birbirine kattılar. Karakola geri dönüp şikâyette bulunmak istediğimizi söyledik. Polis karakolunun önünde bizi tartaklayan kişilerin ‘Bunlar bizim anamıza bacımıza küfür ettiler, hakaret ettiler. Biz de onur meselesi yaptık, dayanmadık dövdük’ sözlerini haklı buldular. Kendimizi korumak için kullandığımız spreyi de delil olarak göstermek istediler. ‘Karakoldan yeni çıkıyoruz. Bu saldırganları tanımıyoruz. Neden küfredelim bunlara?’ dedik ama kimse bizi dinlemedi. Şikâyet konusunda ısrar ederek, geri adım atmadığımız için davayı açabildik. Sadece çantalarımızı çaldılar diye dava açabiliyoruz. Karakolun, polisin gözü önünde öldüresiye dayak yiyoruz. Bu da bizim yanımıza kalıyor.” 
 
Bu davanın ilk duruşması 22 Kasım Perşembe günü Ankara Adliyesi’nde, 14. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Görkem Ç. ve iki arkadaşı saat 9.30’daki bu duruşmaya tüm kadınlardan ve kadın avukatlardan destek bekliyor. 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam