07/09/2010 | Yazar: Erkan Altay

İstanbul Beşiktaş’ta bir transseksüele yönelik daha nefret cinayeti işlendi.

Translara Yönelik Nefret Cinayetleri Hız

İstanbul Beşiktaş’ta bir transseksüele yönelik daha nefret cinayeti işlendi. Vahşice işlediği  cinayetten sonra not da bırakarak tüm transeksüelleri öldüreceğini belirttiği öne sürülen zanlının güvenlik kamerası tarafından çekilen fotoğrafları polis tarafından transseksüellere dağıtıldı.

Beşiktaş Said Çiftçi’de kimlik bilgileri henüz belirlenemeyen bir transseksüelin evinde 3 Eylül Cuma gecesi meydana geldiği belirlenen olay ile ilgili olarak, Kaos GL ismini belirtmek istemeyen bir yetkiliye ulaştı. Alınan bilgiye göre, seri katil zanlısının, kurbanı birçok kez bıçakladıktan sonra, cinsel uzvunu kestiği, öldürdükten sonra tecavüz ettiği, daha sonra da kalbini bıçakladığına dikkat çekildi. Katliamdan sonra, “Bundan sonra da travestileri öldürmeye devam..” notu bıraktığı da ortaya atılan zanlının seri katil olabileceği iddiası da ağırlık kazandı.

Konu ile ilgili Polis tarafından uyarıldığını söyleyen transseksüellerden N.E. (27), “Cinayetten sonra kaçan katil zanlısının görüntüleri girdiği alışveriş merkezindeki güvenlik kameralarına takılmış.. Polis tarafından özellikle Taksim’de transeksüellerin bulunduğu evlere ve mekanlara bu fotoğraf dağıtılıyor. Beşiktaş’taki cinayetin de onun tarafından işlendiği şüphesi varmış. Bize de dikkat etmemizi söylediler. Gerçekten dehşet içerisindeyiz. Bir insan bir insana bunu nasıl yapabilir? Tek başına dışarıda seks işçiliği yapmak zorunda olan arkadaşlarımıza bu zanlı saldırırsa ne olacak?” diyerek endişelerini dile getirdi.
 
Cinayetle ilgili polis tarafından da doğrudan bir açıklama yapılmazken, kitle yayın organlarında cinayet haberinin atlanması dikkat çekti.
 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret