17/05/2011 | Yazar: Kaos GL

7 Mayıs’ta İstanbul Şişli'de gerçekleşen translara yönelik tehdit ve şiddeti protesto etmek için sivil toplum kuruluşları, dün (16 Mayıs) Şişli Adliyesi önü

Translara Yönelik Şiddet ve Tehdit Protesto Edildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
7 Mayıs’ta İstanbul Şişli'de gerçekleşen translara yönelik tehdit ve şiddeti protesto etmek için sivil toplum kuruluşları, dün (16 Mayıs) Şişli Adliyesi önünde bir eylem düzenledi.
 
Eylemciler alkışlar eşliğinde Şişli Karakolu'na yürüdüler. Şişli Adliyesi önünde bir araya gelen çeşitli örgütler, son dönemde trans bireylerin karşılaştığı şiddet ve baskının son bulması için basın açıklaması yaptı.
 
Açıklamada, Şişli’de trans bireylere karşı yapılan son saldırı şöyle anlatıldı:
 
"7 Mayıs gecesi Şişli'de üç transeksüel kadın yolda yürürken beş kişinin silahlı saldırısına uğradı.155'i aradılar. Olay yerine gelen polis ekibi saldırganların kaçmasına müsaade etti.
Polis ayrıca saldırganlardan birinin sivil polis olduğunu belirtmiş ve şikayetçi oldukları takdirde başlarına kötü şeyler geleceği gibi imalarda bulunarak transeksüel arkadaşlarımızı tehdit etmiştir.
 
Aynı ekip Şişli'de daha önce de trans kadınlara saldırdı. Haklarında şikayette bulunuldu. Şikayette bulunan transları susturmak ve sindirmek için adreslerine baskınlar yapıldı, şiddet uygulandı."
 
Açıklamada, anayasaya cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ibareleri eklenerek; homofobik ve transfobik şiddete derhal son verilmesi gerektiği belirtildi.
 
Açıklamaya Destek Veren STK’ler
Amargi
Biz Erkek Değiliz İnisiyatifi,
İllet,
İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği,
Kadın Kapısı,
Kaos GL Derneği,
Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği,
MorEL Eskişehir LGBTT Oluşumu,
Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği,
Siyah Pembe Üçgen İzmir,
Ucube anti militarist feministler,
Voltrans Trans Erkek İnisiyatifi,
Yeryüzüne Özgürlük Derneği,


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam