13/06/2018 | Yazar: Kaos GL

“Biz translar ve LGBTİ aileleri ve yakınları olarak; transfobiye karşı ses çıkarıyoruz.”

Translardan Hatipoğlu’na tepki: Ne yalnızız ne de yanlış! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hatipoğlu’nun transfobisine video yanıt: “Biz translar ve LGBTİ aileleri ve yakınları olarak; transfobiye karşı ses çıkarıyoruz.”

Trans hakları savunucuları, LGBTİ aileleri ve yakınları İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu Sultanahmet Meydanı'nda canlı yayınlanan Ramazan programında soru soran bir konuğuna uzman görüşü altında bilimsel olmayan, yanlış bilgilerle yanıt vermesine ilişkin bir video çekti.

Hatipoğlu kendisine, “Doğuştan bayan olarak gelmişim Hocam, ama kendimi erkek görüyorum da bunu nasıl yapıcam yani, erkek hissediyorum, bunun tedavisi var mı, bayanlardan hoşlanıyorum...” sorusunu yönelten kişiye nefsine hâkim olmasını, inancına ve aklına teslim olmasını salık verdi. Bu yanıtı ile Hatipoğlu hem toplumsal ön yargıyı büyütecek bir açıklama yaptı hem de bu kaydı izleyen LGBTİ+’ların kendisini hasta, yanlış ve yalnız hissetmesine sebep olabilecek bir tavırda bulunmuştu.

Hayat Çelik’in hazırladığı videoda translar, “Ne yalnızız ne yanlış” diyor:

“İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu'nun, ATV ekranlarından, toplumda var olan önyargıları beslemesine ve transfobik açıklamalarına karşı, biz translar ve LGBTİ aileleri ve yakınları olarak; transfobiye karşı ses çıkarıyoruz.

“Hazırlanan tepki videosunu sosyal medya üzerinden yaygınlaştırarak, sesimizi duyurmaya çalışacağız.

“#neyanlışneyalnızız #translarneyalnızneyanlış hashtagi ile sosyal medya hesaplarından yaygınlaştırmaya davet ediyoruz.”

Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

İlgili haber:

“Uzman görüşü ambalajında ön yargılar insanların hayatını cehenneme çevirir”

Sosyal hizmet uzmanlarından Hatipoğlu’na çağrı: Açıklamanı düzelt!

“Hatipoğlu homofobik ve transfobik nefret söylemlerini pekiştiriyor”


Etiketler: medya
İstihdam