01/06/2021 | Yazar: Kaos GL

Polis, Eryaman-Esat davasının bugün görülen duruşmasının ardından Pembe Hayat LGBTİ+ Derneği’nin basın açıklamasını engelledi. Dernek açıklamayı ofisinde gerçekleştirdi.

“Transları değil çeteleri yargıla!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat LGBTİ+ Derneği’nin Eryaman-Esat davasının bugünkü duruşmasının ardından adliye önünde okumak istediği basın açıklaması polis tarafından engellendi. Dernek, basın açıklamasını ofisinde gerçekleştirdi.

Pembe Hayat açıklamada dava sürecini özetliyor ve “Gerekirse bin kere daha ertelenir bin kere daha geliriz. Ama and olsun ki biz bu davanın peşini bırakmayacağız. Transları değil çeteleri yargıla!” diyor. Derneğin açıklamasını buradan izleyebilirsiniz.

Dava neden yeniden görülüyor?

2006’da Ankara’da trans kadınlara saldıran çeteden dört kişinin yargılandığı, 10 yıldan uzun süredir Yargıtay ve mahkemeler arasında mekik dokuyan davada saldırganların aldığı cezayı Yargıtay bozdu.

Yeniden görülen davanın ikinci duruşması bugün (1 Haziran) Ankara 30. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeydi.

Duruşma sonrasında polis saldırısı

Duruşmayı izleyen LGBTİ+ aktivistleri adliye önünde basın açıklaması yapmak istedi. Sivil giyimli polisler, basın açıklamasını engelledi. Bunun üzerine aktivistler adliyenin karşısına geçti. Pembe Hayat Derneği’nden Efruz Kaya basın açıklamasını okurken polis saldırdı. Aktivistler yürümeye ve yürürken basın açıklaması okumaya başladı. Dil, Tarih, Coğrafya binası önünde bu sefer çevik kuvvet durdurdu. Trans bayrağı taşıyan bir aktiviste saldırdı. Basının görüntü almasını engelledi.



Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam