26/01/2017 | Yazar: Kaos GL

İzmir’de transları hedef alan gasp çetesi, iki transın şikâyeti üzerine yakalandı.

Transları hedef alan gaspçılar tutuklandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir’de transları hedef alan gasp çetesi, iki transın şikâyeti üzerine yakalandı.

İzmir'de internet üzerinden tanışıp buluştukları transları darp ve gasp eden 2 kişilik çete, saldırıya uğrayan transların şikâyeti üzerine yakalandı.

Gasp edilen trans (37), İzmir Emniyeti Gasp Büro Amirliği'ne başvurarak, saldırganlardan şikâyetçi oldu. Zorla alıkonulan ve gasp edilen trans, emniyetteki ifadesinde, gaspçı T.E. ve Ö.P.’nin kendisi ile internetten tanıştığını, onlarla buluştuktan sonra gasp edildiğini ardından kaçırılarak Kemalpaşa’daki bir eve götürülerek ellerinin bağlandığı ve alıkonulduğunu ifade etti.

Olaydan iki gün sonra, bir başka trans (44), aynı iki saldırganın kendisini, zorla evine götürdüklerini ve evindeki tüm parasının gasp edildiği beyan etti ve şikâyetçi oldu.

Transların şikâyeti üzerine, polis gaspçıları, İzmir’den kaçmak üzereyken, yolda yakaladı. Polisin yakaladığı 2 gaspçı tutuklandı.

“Travesti” değil mi, “ne” olacak…

Zorla alıkonulan, darp ve gasp edilen transların haberini, Habertürk Gazetesi, “travestiyi gasp edip, kümese kapattılar” olarak gördü. Gazetenin Ege ekinde ise olayı, Muhabir Neşet Dişkaya, transların mağduriyetine dikkat çekecek şekilde haberleştirdi. Habertürk sosyal medya hesabından, transların gasp edilmesini, “travesti dehşeti” ifadesi ile sundu.

Trans oldukları ve hukuki yollara başvuramayacağı düşünüldüğü için hedef haline gelen ve darp edilerek, zorla alıkonularak, kapatılıp özgürlüğünden mahrum edilerek, parası gasp edilen, mağdur edilen transları, suçlu olarak, dehşeti yaratanlar olarak servis eden Habertürk, transfobik söylemi yeniden üretmekte sakınca görmedi.

Kaos GL Derneği 8 yıldır lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin (LGBTİ) medyada yer alış biçimlerini izliyor. Medyanın 2016 yılında LGBTİ’lere nasıl yer verdiğini ele aldığımız medya izleme raporunu okumak için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam