20/11/2023 | Yazar: Kaos GL

TİP LGBTİ+ Komisyonu, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü için açıklama yayınlayarak “Eşit ve özgür yaşamak istiyoruz!” dedi.

“Transların her alanda karşılaştıkları ayrımcılıklara karşı mücadelelerini görüyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

TİP LGBTİ+ Komisyonu

Türkiye İşçi Partisi LGBTİ+ Komisyonu, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü için açıklama yayınladı. Komisyon açıklamada “Trans yurttaşlara, hep birlikte kuracağımız, kimseyi dışlamadan eşit ve özgür yaşayacağımız bir düzen sözü veriyoruz” dedi:

“Toplumun bir kesimini düşman ilan ederek, halktan çaldıkları her şey için kendilerini aklamaya çalışan, suçlarını gizlemek için insan haklarına savaş açmayı kendine ‘siyaset’ bilen AKP, bugün de geçmişte olduğu gibi nefretten besleniyor.

Yurttaşları yoksullaştıran ve öldüren düzen, kadınların ezildiği, LGBTİ+'ların yaşamın dışına itildiği ayrımcılıklardan besleniyor. AKP, izlediği nefret siyaseti ile, LGBTİ+'ları aşağılayarak, yurttaşların öfkesinin hedefi haline getirmeye çalışıyor, LGBTİ+'lara yönelik şiddeti tetikliyor.

Biz ayrışmaktan değil, bizleri ayrıştıranlara karşı birleşmekten tarafız. Trans yurttaşlara, hep birlikte kuracağımız, kimseyi dışlamadan eşit ve özgür yaşayacağımız bir düzen sözü veriyoruz. Transların her alanda karşılaştıkları ayrımcılıklara karşı mücadelelerini görüyor ve haykırıyoruz:

Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz!”

20 Kasım hakkında

Rita Hester, 20 Kasım 1998’de ABD’nin Massachusetts Eyaletinin Boston şehrinde transfobik bir saldırıyla katledildi.

1999 yılından bu yana her 20 Kasım’da; dünyanın birçok yerinde nefret suçu mağduru translar, lubunya örgütlenmeleri ve hak savunucuları tarafından basın açıklamalarıyla, bir araya gelerek ve transların güncel şartlarda neler yaşadıklarını paylaştığı etkinlikler düzenlenerek anılıyor.


Etiketler: insan hakları, yaşam, nefret suçları, siyaset
İstihdam