11/03/2009 | Yazar: Bawer Çakır

Kendisini rahatsız eden bir erkek hakkında suç duyurusunda bulunan Pirinç dün evinde kavga ettiği bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Transseksüellere Şiddet Sürüyor: Dilan Pirinç Öldürüldü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kendisini rahatsız eden bir erkek hakkında suç duyurusunda bulunan Pirinç dün evinde kavga ettiği bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. LGBTT Hakları Platformu yarın Pirinç'in evinin önünde basın açıklaması ve anma gerçekleştirecek.
Dilan Pirinç (28), İstanbul Cihangir'deki evinde kavga ettiği bir erkek tarafından bıçaklanarak öldürüldü.
Arkadaşları "Boğazı kesilerek öldürülen Pirinç'in kendisini taciz eden bir kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu" söylediler.
Radikal ve Hürriyet'in haberlerine göre katil cinayetin ardından Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim oldu.
Ancak Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Alibeyköy Polis Merkezi'nden yetkililer bianet'e "Bu olaydan haberleri olmadığını, herhangi bir kişinin karakola teslim olmadığını" bildirdiler.
LGBTT Hakları Platformu, yarın (12 Mart) 13.00'te Pirinç'in evinin önünde basın açıklaması ve anma gerçekleştirecek.
Polisin çağırdığı ambulans gelmedi
Pürtelaş sokakta oturan Pirinç'in komşuları evden gelen kavga sesleri nedeniyle polise ihbarda bulundular. Olay yerine gelen polis Pirinç'i boğazı kesilmiş ve sırtından bıçaklanmış şekilde buldu.
Polisin çağırdığı ambulans gelmeyince Pirinç olay yerinde hayatını kaybetti.
Adli Tıp Uzmanlarının incelemesinin ardından  cesedi morga götürmesi için çağrılan ambulans gelmeyince olayı duyan Pirinç'in arkadaşları özel bir ambulans buldular.
Pirinç gelen ambulansla Taksim İlk Yardım Hastanesine götürüldü.
"Hayatlarımız tehlikede"
Arkadaşları Pirinç'in bir süredir bir erkek tarafından rahatsız edildiğini, Pirinç'in de bu kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söylediler.
"Son zamanlarda transseksüellere yönelik şiddet olayları arttı. Anayasa'nın eşitlik maddesine 'cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği' ifadeleri eklenmedikçe hayatlarımız tehlike altında olmaya devam edecek."
bianet'in görüştüğü mahalle bakkalı Pirinç'in evinden sesler duyduklarını ancak akıllarına öldürüleceğinin gelmediğini söyledi. 
"Çok iyi bir insandı. Öldürülmüş olacağı aklıma hiç gelmedi."
Evinin önünde basın açıklaması ve mumlu anma
Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transseksüel (LGBTT) Hakları Platformu yarın öldürülen Pirinç'in evinin önünde iki ayrı eylem yapacağını duyurdu.
"Yıllardır 'Travesti ve transseksüel cinayetleri politik cinayetlerdir' diyen bizler; "nefret suçu" tanımlamasının yapılmamasını, katillerin türlü türlü ceza indirimleriyle adeta ödüllendirilmesini, LGBTT'lerin haklarının anayasal güvenceye alınması talebini ciddiye almayan siyasi iradeyi, bir transseksüeli öldürmeyi bu kadar kolaylaştıran heteroseksist ve transfobik sistemi protesto edeceğiz."
Platform'un yanı sıra Amargi Kadın Kooperatifi, Sosyalist Feminist Kolektif, EHP'li LGBTT'ler, kadınlar ve İstanbul LGBTT Sivil Toplum Girişimi'nin çağrıcısı olduğu eylemlerden ilki yarın saat 13.00'te yapılacak.
Pirinç'in evinin önünde düzenlenecek olan eylemde LGBTT'lere yönelik şiddet ve cinayetler protesto edilecek. Akşam 18.30'da yine aynı yerde mumlu anma yapılacak.
Eryaman davası tanığı ve davacısı Dilek İnce de 10 Kasım 2008'de uğradığı silahlı saldırıda öldürülmüştü. (BS)


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam