09/10/2007 | Yazar: Kaos GL

Arjantin'in güneyindeki Quilmes'de öğretmenlik yapan bir travesti göreve başladıktan iki hafta sonra istifa etti.

Arjantin'in güneyindeki Quilmes'de öğretmenlik yapan bir travesti göreve başladıktan iki hafta sonra istifa etti. Resmi açıklamada istifanın kişisel bir gerekçeye dayandığı ve hiçbir ayrımcılık yapılmadığı söylense de bir süredir süren tartışmalar aksini gösteriyor.

Cinsel ayrımcılıklara karşı mücadelenin güçlendiği Arjantin'in güneyindeki Ushuaia'dan sonra şimdi de Buenos Aires yakınlarındaki Quilmes'de bir travesti, öğretmen oldu.

Ancak farklı çevrelerin baskısı sonucu öğretmenin iki hafta sonunda istifa etmesi, tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Buenos Aires Eyaleti Toplumsal Psikoloji ve Sosyal Pedagoji direktörü Juan Otero, öğretmenin istifasının kişisel bir gerekçeye dayandığını ve hiçbir ayrımcılık yapılmadığını söylüyorsa da, bu açıklamaya ikna olanların sayısı fazla değil. Aynı kurumun müdür yardımcısı Angela Pascucci öğretmenin istifa etmediğini, ufak bir dinlenme sonrası görevine döneceğini belirtirken, bir travestinin öğretmenlik yapmasına karşı çıkan muhafazakar velilerden birisinin ‘ayrımcılık yapmıyoruz, ama bir erkeğin kadın kılığında ders vermesine itiraz ediyoruz’ dediği söyleniyor.

Öğretmenin istifasının baskı veya tehdit sonucu olup olmadığı yönündeki soruşturma devam ederken, Eyalet Müfettişleri Müdürlüğü ise göreviyle ilgili olmayan bir sebepten dolayı istifa etmek zorunda kalarak hak ihlaline uğrayan öğretmenin başka bir kamu görevinde işe başlama önceliğine sahip olacağına bildiriyor.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam