28/07/2009 | Yazar: Barış Sulu

Kavaklıdere’deki evinde öldürülen Melek K.’nin katil zanlısı Tayfun P.’nin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteğiyle yargılanmasına bugün (28 Temmuz 2009). Ankara 6.

Kavaklıdere’deki evinde öldürülen Melek K.’nin katil zanlısı Tayfun P.’nin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteğiyle yargılanmasına bugün (28 Temmuz 2009). Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya, tutuklu sanık Tayfun P. Ve avukatı Onur Tatar, maktul Melek K.’nin babası Yusuf K. ve avukatı Nevzat Sarıin katıldı.

Tanık olarak apartmanın yöneticisi Mehmet Sait E., komşuları Hayriye Ç. ve Mehmet Ç. Ve maktulün kardeşi Rıfat K. dinlendi. Tanıkların hepsine aynı soru soruldu: "Maktulün travesti olduğu anlaşılıyor muydu?"
 
Mehmet Sait E. ifadesinde olay sonrası maktulün evinin önünde polisleri gördüğünü ve Melek K.’nin öldürüldüğünü o zaman öğrendiğini, olay gecesi evden çıkan ve taksiye binen bir kişi gördüğünü belirtti. Avukat Nevzat Sarıin’in ‘maktule dışarıdan bakılınca travesti olduğu anlaşılıyor muydu ?’ sorusu üzerine Mehmet Sait E. ‘evet travesti olduğunu hissettim ve ses tonundan da anlaşılıyordu’ dedi.
 
Komşulardan Hayriye Ç. Gece yarısı gürültüyle uyandığını ve hemen eşini uyandırdığını, ‘Yapma abi, yapma, öleceğim’ şeklinde tek taraflı ses duyduklarını, 5 dakika sonra sesin kesildiğini ve ardından tıkırtıların geldiğini, kapının dürbününden baktığında Tayfun P.’yi gördüğünü, elinde bilgisayar monitörüne benzeyen bir şeyle dışarı çıktığını ve sonra bunu dışarı bırakıp tekrar eve girdiğini, ikinci çıkışında bilgisayar kasası ve bir poşetin de elinde olduğunu belirtti. Sonra sanığın yürüyerek uzaklaştığını anlattı. Mehmet Ç. de maktulü 4-5 aydır tanıdığını belirtti ve aynı şekilde ‘Yapma Fatih abi beni öldüreceksin’ cümlesini duyduğunu belirtti. Melek K.’nin travesti olduğunun gerek konuşmasından gerekse yürüyüşünden anlaşıldığını ifadesine ekledi.
 
Maktulün kardeşi Rıfat K. kardeşinin 6 aydır o evde yalnız yaşadığını belirtti. Evde 100 Euro bulup bulmadığı sorusu üzerine, olaydan sonra kardeşinin kişisel eşyalarını almak üzere eve girdiğini ve 100 Euro bulmadığını söyledi.
 
Dava 12 Ağustos 2009 Çarşamba gününe ertelendi.
 
Konuyla ilgili: http://kaosgl.org/content/eryaman-davasi-ve-melekin-davasinin-takipcisiyiz

http://kaosgl.org/content/melekin-katilinin-yargilanmasina-baslandi


Etiketler: insan hakları
İstihdam