09/02/2024 | Yazar: Kaos GL

TRT World, çok yakında yayınlanacak LGBTİ+ karşıtı belgeselin duyurusunu sosyal medya hesaplarından yaptı. RTÜK’ten ve TRT yönetiminden destek mesajları geldi.

TRT World’den LGBTİ+ karşıtı belgesel, RTÜK’ten destek! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

TRT World, LGBTİ+’ları hedef gösteren bir mini belgesel hazırladı. “True Colours” isimli belgeselin ilk tanıtımı yayınlandı. Yakında TRT World’de yayınlanacak belgeselde, LGBTİ+ hareketinin “Batıdan ithal edildiği” ve LGBTİ+’ları haklarını savunmanın “son derece karlı bir sektör” olduğu iddia ediliyor. Belgeselde, LGBTİ+’lara ilişkin yaygın ve yanlış mitler yeniden üretiliyor.

TRT World, sosyal medya hesaplarından belgesel için yaptığı duyuruda şu ifadeleri kullandı:

“TRT World'e özel yeni dijital dizi “True Colours”, cinsiyet ideolojisinin yayılmasından ve LGBT lobisinden etkilenenlerin anlatılmamış hikayelerini araştırıyor.”

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, belgeselin X (Twitter) üzerinden yayınladığı fragmanı alıntılayarak şunları yazdı:

“TRT World'e özel yeni dijital dizi “True Colours”, cinsiyet ideolojisinin yayılmasından ve LGBT lobisinden etkilenenlerin anlatılmamış hikayelerini araştırıyor. Yakında….”

TRT World Yayın Koordinatörü Selman Tecim de, LGBTİ+’ları hedef gösteren belgeselin duyurusunu şöyle yaptı:

“Toplumsal cinsiyet ideolojisinin ve LGBT lobilerinin yayılmasından etkilenen anlatılmamış hikayeleri küresel ölçekte ön plana çıkaran yeni dijital serimiz 'True Colours' ilgi çekici örnekleri ve deneyimleri gözler önüne seriyor. Hikayeleri izlemek için bizleri takip edin!”

Sabah gazetesinde köşe yazıları ve yazdığı kitaplarla LGBTİ+’ları hedef alan TRT Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Kaplan da yayınlanacak belgesele destek mesajı verdi:

“Batıdan neşet eden bu sapkın ideolojiyle uluslararası alanda mücadele etmek noktasında çok önemli bir belgesel yolda; TRT World imzasıyla..”

Kaos GL’den Sıkça Sorulan Sorular Kitapçığı

Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks terimleri ile tanımlarını, LGBTİ+’lara yönelik ayrımcılık ideolojileri ve anlamlarını, insan hakları ve ayrımcılıkla ilgili terimler ve tanımlarını ve daha fazlasını, Kaos GL Derneğince yayınlanmış “LGBTİ Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları” kitapçığında bulabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, medya, nefret suçları
İstihdam