21/07/2011 | Yazar: Kaos GL

Genelkurmay sözleşmeli er alımlarına başladı. Eşcinsellerin başvurusunun kabul edilmeyeceği ve profesyonel orduya geçişte yeni bir aşamaya işaret eden çağrı Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın resmi internet sitesinden yapıldı.

TSK’da Sözleşmeli Er Dönemi Resmen Başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Genelkurmay, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na sözleşmeli er alımlarının başladığını duyurdu. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın resmi internet sitesinde yapılan çağrı ile profesyonel orduya geçiş tartışmalarında yeni bir aşamaya gelinmiş oldu.

 
Hudut birliklerinde görevlendirilecek, kışlalarda iskân edilecek ve hizmet süreleri sonunda ikramiye alabilecek sözleşmeli asker olmak isteyen için başvurular 12 Ağustos 2011 tarihinde sona erecek.
 
Bu yıl içerisinde alınacak 5 bin 103 sözleşmeli er için aranan özellikler şunlar: Adaylar en az ilköğretim okulu mezunu, 26 yaşından gün almamış, askerliğini yapmış olacak. Şartlar arasında terhis tarihinden itibaren müracaatın 3 yıl içinde yapılması da var. Halen askerliğini er olarak yapanlar da başvurabilecek.
 
Eşcinseller başvuramayacak!
“Gayri tabii mukarenet”te bulunanlar ile “halkı askerlikten soğutanlar” sözleşmeli er alımlarına başvuramayacak.
 
Başvurularda aranan diğer şartlar ise şöyle sıralanıyor:
 
“Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, halkı askerlikten soğutmak, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama ile zimmet, irtikâp, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, yalan yere yemin, suç uydurma, cinsel saldırı, cinsel taciz, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, fuhuş, gayri tabii mukarenet, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar ile kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından birisinden” mahkûm olmamak.
 
Sözleşmeliler 3 yıldan önce ordudan ayrılamayacak
 
Sözleşmeli er adayları, ön sözleşme yapılarak askeri eğitime alınacak. 29 yaşına kadar uzatılabilecek sözleşme en az 3 yıllık yapılacak. Bu sürede sigortalı sayılacak.
 
Askeri okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişikleri kesilen personel, sözleşmeli er olarak alınmayacak.
 
Sözleşmeliler asker sayılacak ve sözleşme süreleri sona ermeden sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedemeyecek.
 
2011 YILI SÖZLEŞMELİ ER TEMİN FAALİYETİ BAŞVURU KILAVUZU
 

Etiketler: insan hakları, askerlik
İstihdam