15/09/2021 | Yazar: Kaos GL

Türk Tabipler Birliği Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu, Dr. Larin Kayataş’ın “genel ahlak” bahanesiyle memuriyetten men edilerek hekimlik görevine son verilmesine dair “Meslektaşımız derhal görevine iade edilmelidir” diyor.

TTB Kadın: “Meslektaşımız Dr. Larin Kayataş derhal görevine iade edilmelidir” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dr. Larin Kayataş, bir yıldır sistematik mobbing ve baskının, disiplin soruşturmalarının ardından memuriyetten men edildiğini ve hekimlik görevine son verildiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından yaşadıklarını anlatan Dr. Kayataş, atandığının ertesi günü bir hastane personelinin kendisini “hal ve hareketlerini genel ahlaka uygun görmediği” için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet ettiğini ve sadece bu sebepten atandıktan bir ay sonra üç ay görevden uzaklaştırıldığını söyledi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün disiplin soruşturması da başlattığını belirten Kayataş’ın aktardıklarına göre sonrasında önce kınama cezası verildi ardından 13 Eylül’de memuriyetten men edilerek hekimlik görevine son verildi.

TIKLAYIN - Dr. Larin Kayataş, “genel ahlak” bahanesiyle memuriyetten men edildi: “Bu ülkede 8 Mart’a katılmak, CHP’ye oy verdiğini belirtmek, trans kadın olmak ne zamandan beri suç sayılıp doktorluk görevini yapmaya engel oluyor?"

Türk Tabipler Birliği Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu, Dr. Larin Kayataş’ın “genel ahlak” bahanesiyle memuriyetten men edilerek hekimlik görevine son verilmesiyle ilgili açıklama yayınlayarak “Meslektaşımız derhal görevine iade edilmelidir” dedi:

“Bir hekimin cinsel kimliği, cinsel yönelimi, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, genel ahlak kodları dayanak alınarak işten atılması kabul edilemez. Meslektaşımız Dr. Larin Kayataş derhal görevine iade edilmelidir.”


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı, sağlık
nefret