22/05/2023 | Yazar: Kaos GL

Karar beklenen TTM kapatma davası bir kez daha ertelendi. Hak savunucuları dava öncesinde, “İnsan hakları, yıldırma amaçlı açılan davalardan büyüktür” dedi

TTM’ye açılan kapatma davasında yine karar çıkmadı: Dirayetimiz davalarla tükenmeyecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

On beş yıldır Tarlabaşı’nda çocukların ve kadınların bir araya gelebilecekleri güvenli alanları kurmak için çalışan Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği’ne iki ayrı dava açıldı. Neredeyse bir yıldır medyanın hedef gösterdiği merkez, hakkında açılan fesih davasını yine medyadan öğrendi. O davanın dördüncü duruşması bugün (22 Mayıs) İstanbul 18. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü.

“İnsan hakları, yıldırma amaçlı davalardan büyüktür”

Kararın açıklanması beklenen duruşma öncesinde Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelen hak savunucuları basın açıklaması yaptı. Av. Polat Yamaner’in okuduğu açıklamada, “Dirayetimiz davalarla tükenmeyecektir” ifadeleri yer aldı.

TTM’ye açılan davalardan bahseden Yamaner, açıklamaya şöyle devam etti:

“Bizler Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği, dernek üyeleri, çalışanları, destekçileri ve sevenleri olarak haklılığımızın getirdiği gücün farkındayız. Adil, eşitlikçi, özgür ve insan hakları temelli bir dünyanın mümkün olduğunu biliyoruz. Bu ideal için çalışan sivil toplum örgütlerine yönelik baskıların derhal son verilmesini talep ediyoruz. Bugün karar duruşmasına geldiğimiz bu davanın insan hakları lehine sonuçlanmasını ve derneğin güvenli bir şekilde çalışmaya devam etmesini temenni ediyoruz.

“Son olarak, bu dava, sonucu n’olursa olsun, Tarlabaşı Toplum Merkezi’nin çalışmalarını bitiremeyecektir; dirayetimiz davalarla tükenmeyecektir! Çünkü insan hakları, yıldırma amaçlı açılan davalardan büyüktür!”

Ek rapor düzenlenmesi için dava ertelendi

Hak savunucuları basın açıklamasının ardından davayı takip etmek üzere mahkemeye geçti. Salonun küçük olması gerekçesiyle duruşma yine izleyicisiz yapıldı. Duruşmaya sadece avukatlar, basın ve TTM yöneticileri alındı.

Davada karar beklenirken, bilirkişi raporuna itirazların ardından ek rapor düzenlenmesi için dava bir kez daha ertelendi. Bir sonraki duruşma 9 Ekim saat 10.00’da görülecek.

Yokluğun tespiti davası da ertelenmişti

Tarlabaşı Toplum Merkezi (TTM) hakkında açılan “yokluğun tespiti” davasının üçüncü duruşması ise 9 Mayıs’ta İstanbul 8. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Kararın çıkmadığı bu dava da 5 Ekim’e ertelendi.


Etiketler: insan hakları, dava
İstihdam