18/05/2012 | Yazar: Kaos GL

İzmir’de kiralık otomobilde cesedi bulunan trans birey Tuğçe Şahingün’ün cinayet zanlısı K.G. suçlamaları kabul etmedi.

Tuğçe’nin Katil Zanlısı Yakalandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İzmir’de kiralık otomobilde cesedi bulunan trans birey Tuğçe Şahingün’ün cinayet zanlısı K.G. suçlamaları kabul etmedi.
 
İzmir Karabağlar’da, 20 gün önce bir şirketten kiraladığı otomobilinde başından tabancayla vurularak öldürülmüş bulunan Tuğçe Şahingün’ün cinayet zanlısı K.G. (38), araçtaki GPRS, 500’e yakın kişinin ifadesi, cep telefonu ve kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından yakalandı. Zanlı K.G’nin üzerinde olayda kullanılan tabanca da ele geçirildi.
 
Cinayet 30 Mart 2012 sabahı 4169 sokaktaki boş arsada ortaya çıkmıştı. Polis ekipleri direksiyonda bulunan kişinin, Tuğçe Şahingün olduğunu ve 2 yıldır Yozgat’taki ailesiyle görüşmediğini belirlemişti.
 
Cinayet Büro Amirliği ekipleri, ilk olarak Şahingün’ün cep telefonu kayıtlarını takibe aldı. Şahingün’ün olaydan 20 gün önce kiraladığı belirlenen otomobildeki GPRS kayıtları da inceleme altında alındı. Araştırmalar sonrasında Şahingün’ün, olay gecesi kullandığı tüm güzergahlar tek tek tespit edildi. Bunun sonrasında da bu bölgelerdeki 150’ye yakın güvenlik kamerasının görüntülerine mahkeme kararı ile el kondu.
 
Gasp Bürosu dedektifleri tarafından günler süren inceleme sonrası görüntülerde, Cumhuriyet Meydanı’nda Şahingün’ün yanına bir erkeği aldığı belirlendikten sonra araştırmalar bu kişi üzerine yoğunlaştırıldı. Son yapılan telefon görüşme dökümlerinden de bu kişinin ayakkabı imalathanesinde çalışan 38 yaşındaki eşinden boşanmış K.G, olduğu belirlendi. İki çocuk babası olan K.G, Basmane semtinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Olayla kullanılan tabanca da üzerinde çıkan K.G’nin işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
 
Doktor raporu alındıktan sonra gözaltına alınan K.G’nin üzerinde ele geçirilen 7.65 mm çapandaki tabancanın da balistik incelemenin ardından olayda kullanılan tabanca olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan K.G, daha önceden tanıdığı Şahingün’le telefonda görüştükten sonra buluştuklarını, otomobilde buluştuktan sonra ise ayrıldığını, cinayeti kendisinin işlemediğini ileri sürdü.
 
Türkiye’deki LGBT Örgütleri cinayetin ardından basın açıklaması yayınlamış, trans cinayetleri ile ilgili Berlin ve Karadağ’da da Türkiye elçiliği önünde eylemler yapılmıştı.
 
Konuyla ilgili haberler:

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam