11/04/2012 | Yazar: Kaos GL

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, otomobilinin içinde cesedi bulunan Tuğçe Şahingün’ün katil zanlısının eşkâlinin belirlendiği bildirildi. Kuşadası’nda öldürülen Nükhet Kızılkaya’nın katili olduğu belirlenen aşçı Özer Özçam ise tutuklandı.

Yeni Asır gazetesinin haberine göre İzmir’in Karabağlar ilçesinde, otomobilinin içinde cesedi bulunan Tuğçe Şahingün’ün katil zanlısının eşkâlinin belirlendiği bildirildi. Kuşadası’nda öldürülen Nükhet Kızılkaya’nın katili olduğu belirlenen 22 yaşındaki aşçı Özer Özçam ise tutuklandı.
 
İzmir’de, Şahingün, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce, tabancayla başından vurularak öldürülmesi ile ilgili Cinayet Bürosu dedektifleri geniş çapta soruşturmaya devam ederken polis, cinayetin bir ilişki anlaşmazlığı nedeni ile olmadığını belirledikleri öğrenildi. 

Ailesi Geldi
Polis Şahingün’ün olay günü akşam saatlerinde Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinde araçla dolaştığı bilgisini edindiğini ve bölgedeki güvenlik kameralarına mercek altına aldığı öğrenildi. Polis, öldürülen Şahingün’le katil zanlısının daha önceden birbirine tanıdığını ve olay yerinin herkes tarafından kolayca bulunabilecek bir nokta olmadığı yönünde araştırma yapıyor. Öte yandan Tuğçe Şahingün’ün 2 yıldır görüşmediği ailesinin de kente gelerek cenazeyi alıp Yozgat’a gittiği öğrenildi.

Cinayet, 30 Mart 2012 günü saat 07.25. sıralarında 4169 sokak üzerindeki boş arsada ortaya çıkmıştı. Sabah saatlerinde bir otomobilde kanlar içerisinde bir kişiyi fark edilmişti. İhbar üzerine adrese giden Cinayet Büro Amirliği dedektifleri ve Karabağlar Polis Merkezi ekipleri incelemesinde, otomobildeki kişinin hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Direksiyon başında bulunan kişinin, Tuğçe Şahingün olduğu belirlenmişti. Şahingün’ün, başından tabancayla tek kurşunla vurularak öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Cinayette, görgü tanıklarının ifadesine başvuran polis, Şahingün’ün olay günü cinsel ilişkiye girmediği ve cinayetin bu yüzden işlenmiş olma ihtimalinin bulunmadığı kanısına vardığı öğrenildi. 

Polisin, Şahingün’ün olay günü gecesi Gaziosmapaşa Bulvarı üzerinde bulunan güvenlik kameraları sayesinde eşgal bilgilerine ulaştığı ve cinayeti çözmesinin an meselesi olduğu belirtildi.
 
Nükhet’in Katili Bulundu
Öte yandan Aydın’ın Kuşadası ilçesinde öldürülen 26 yaşındaki trans Nükhet Kızılkaya, İncirliova’da toprağa verildi. Kızılkaya’nın katili olduğu belirlenen aşçı Özer Özçam ise tutuklandı.
 
Kızılkaya, Kadınlar Denizi Andaç sitesinde kiraladığı tripleks villada ölü bulunmuştu. Polis, cinayeti 22 yaşındaki  Özer Özçam’ın işlediğini belirledi. Bir otelde aşçılık yapan Özer Özçam, sorgulamasında cinayeti işlediğini itiraf etti.  Özer Özçam'ın ifadesinde, "Olay gecesi Nükhet beni eve davet etti. Evde para yüzünden aramızda tartışma çıktı ve ardından bana bıçak çekti. Ben de bıçağı elinden aldım. Ancak saplayıp saplamadığımı hatırlamıyorum" dediği öğrenildi. Adliyeye sevk edilen Özçam çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Arkadaşları Geldi
Bu arada, Kızılkaya’nın cenazesi yaklaşık 15 yıl önce kaçtığı ailesinin bulunduğu İncirliova’da toprağa verildi. Kızılkaya’yı reddettiğini söyleyen ailesinden cenazeye katılım az oldu. Ancak, arkadaşları Kızılkaya’yı cenazesinde yalnız bırakmadı. 

Cinayetler protesto edildi
Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, Hebûn Diyarbakır LGBT Oluşumu, İllet, İstanbul LGBTT Derneği, Kadın Kapısı, Kaos GL DerneğiLambdaistanbul LGBTT Derneği, LGBTT Aileleri  İstanbul Grubu (LİSTAG), MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu, ODTÜ LGBT Topluluğu, Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), Sosyalist Feminist Kolektif, Voltrans Trans Erkek İnisiyatifi, Tuğçe Şahingün’ün, otomobilinde kurşunlanarak öldürülmesini İzmir ve Ankara’da mum yakarak protesto etmişti.

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam