29/12/2013 | Yazar: Kaos GL

Radikal gazetesi, 1996’da kurulduğundan beri Radikal İki ekinin yayın yönetmenliğini yapan gazeteci Tuğrul Eryılmaz’ı işten çıkardı.

Tuğrul Eryılmaz’dan Radikal İki’ye Veda! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Radikal gazetesi, 1996’da kurulduğundan beri Radikal İki ekinin yayın yönetmenliğini yapan gazeteci Tuğrul Eryılmaz’ı işten çıkardı.
 
Ankara büro çalışanlarını işten çıkaran Radikal gazetesi, Radikal İki’nin Genel Yayın Yönetmeni Tuğrul Eryılmaz ve editör Elif Ekinci’yi de işten çıkardı.
 
1982’de haftalık Nokta dergisi ile başlayan editörlüğü Yeni Gündem, Tempo ve Sokak dergileriyle devam eden Tuğrul Eryılmaz en son Milliyet Sanat ve Radikal İki’de yayın yönetmenliği yapıyordu. Gazeteci Eryılmaz, Bahçeşehir, İzmir Ekonomi ve İstanbul Bilgi ünivesiteleri iletişim fakültelerinde gazetecilik dersleri verdi.
 
1996’da Radikal gazetesi kurulduğundan beri Radikal İki’nin genel yayın yönetmenliği yapan Eryılmaz, ekin bugünkü sayısında kısa bir veda yazısı yayınladı.
Tuğrul Eryılmaz’ın "Hoşçakalın" yazısı:
17 yıl Radikal İki’nin yayın yönetmenliğini yaptım. Ama dönüşümler o denli hızlı ki benim konvansiyonel Anglosakson gazetecilik (tarafsız, nesnel, sesini duyuramayanların sesi olmak...) anlayışımın modası geçti galiba.

Kimbilir, belki de, Mülkiye’den hocam Sadun Aren’in deyişiyle, Gresham Kanunu’nun hışmına uğradım. Bilmiyorum...

Gazeteci olarak yaptıklarımın çok azından pişmanım. Neyse, "önemli" bir köşe yazarıymışım gibi sizlerin sütunlarından çalmayayım. Bize güvenerek yazı gönderen herkese bol minnettarlık ve sevgiyle… Tuğrul Eryılmaz
 
İlgili bağlantılar:
Medya Ve Azınlıklar
 
Yerel gey-lezbiyen muhabir adayları Ankara’da
 
Medya ve homofobi
 
103.1’de “Medya ve Eşcinsellik”
 
Yerli TV Dizilerindeki Homofobinin Sorumlusu Kim?
 
Şakacıktan 60 Kutlu Olsun Tuğrul!
 
"Çok garip oldu bu 68’liler"
 
Türkiyeli eşcinsellerin 100 akı: Kaos GL

Etiketler: medya
İstihdam