12/02/2024 | Yazar: Kaos GL

Polonya’daki LGBTİ+ aktivistleri 8 yıl sonra ilk kez Polonya televizyonuna konuk oldu. Spiker, uzun zamandır hedef gösterilen LGBTİ+’lardan özür diledi.

“Tüm bu insanlar bir yerlerde özür kelimesini duymalıdır. İşte burada özür diliyorum” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Polonya’nın TVPInfo isimli televizyon kanalında yayınlanan “Gecenin Konuğu” programına 8 yıllık sağ hükümetin iktidarını kaybetmesinin ardından ilk kez LGBTİ+ aktivistleri konuk oldu. Programın spikeri, canlı yayında uzun yıllar boyunca hedef gösterilen LGBTİ+’lardan özür diledi. Spikerin ifadeleri şöyle:

“Bugün konuklarım LGBT+ aktivisti Maya Heban ve LGBT aktivisti Bart Stazewski. Bu konuşmaya başlamadan önce, bana öyle geliyor ki üç cümle söylemek gerekiyor. Polonya'da uzun yıllar boyunca, sadece kim olduklarını ve kimi sevdiklerini kendileri belirledikleri için çok sayıda kişiye utanç verici sözler yöneltildi. LGBT+’lar bir ideoloji değil; insanlardır, belirli isimler, yüzler, akrabalar ve arkadaşlardır. Tüm bu insanlar bir yerlerde özür kelimesini duymalıdır. İşte burada özür diliyorum.”

Programa katılan aktivist Bart Stazewski, X (Twitter) hesabından spikerin konuşmasını şu ifadelerle paylaştı:

“Bugün, 8 yıllık sağcı hükümetten sonra Polonya televizyonunda ilk kez LGBT+ aktivistleri canlı yayına çıktı. Orada oturuyordum ve gazetecinin titreyen sesini duydum. Yıllarca aynı stüdyoda LGBT bireyleri Polonya ulusu için bir tehdit olarak gösterdikten sonra özür diledi. Çok etkilendim.  Özür, uzlaşmanın önemli bir parçasıdır. Uğruna savaşmak istediğim Polonya bu... Teşekkür ederim...”


Etiketler: insan hakları, medya, siyaset, dünyadan
İstihdam