27/10/2022 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Üniversitesi Eşitlik Topluluğu, tüm LGBTİ+ topluluklarına ve kulüplerine Öğrenci Konferansı’nı birlikte örgütlemek için çağrıda bulundu.

“Tüm LGBTİ+ topluluklarına ve kulüplerine çağrımızdır” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul Üniversitesi Eşitlik Topluluğu, tüm LGBTİ+ topluluk ve kulüplerine Öğrenci Konferansı’nı birlikte örgütlemek için çağrıda bulundu:

“Öğrenci Konferansı'nı birlikte örgütleyelim, üniversiteleri özgür alanlar olarak birlikte inşa edelim. Farklı üniversitelerden çeşitli kulüplerin, toplulukların, dayanışmaların, inisiyatiflerin yan yana gelmesi ile Öğrenci Konferansı'nda buluşmaya karar verdik. Boğaziçi Direnişi'nin bizleri biraraya getirmesinden, taleplerimizin örgütlü bir şekilde yükselmesinden ilham aldık. Üniversitenin öznesi olan biz öğrencilerin okullarımızda söyleyecek sözü var.

Öğrenci Konferansı akademik üretimden üniversitelerde kadın hareketine, barınma sorunundan üniversitelerde LGBTİ+ hareketine birçok başlığı çalışacağı bir süreçle kendini var ediyor. Sizi de kulüp, topluluk veya üniversitelerde kendini var eden lubunyalar olarak bu sürecin bir parçası olmaya davet ediyoruz.”

Öğrenci Konferansı nedir?

Üniversiteliler, direnşle şekillenen taleplerini örgütlemek, hayal ettikleri üniversiteyi hep birlikte inşa etmek için 27 Kasım’da Öğrenci Konferansı gerçekleştirecek. Konferansta çeşitli sunumlarla üniversitelilerin gündemleri konuşulacak, barınma sorunlarından akademinin özgürleştirilmesine birçok konu tartışılacak. Tüm öğrenci inisiyatif, toplulup ve kulüplerinin davetli olduğu etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi almak için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: eğitim
İstihdam