17/03/2021 | Yazar: Kaos GL

Tunceli Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle, çalışanların ücretlerinde sosyal haklarında iyileştirme sağlandı.

Tunceli Belediyesi'nden 8 Mart ve Onur Yürüyüşü izni Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Tunceli Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle, çalışanların ücretlerinde sosyal haklarında iyileştirme sağlandı.

İmzalanan sözleşmeyle, belediye çalışanlarına regl ve menopoz dönemleri için; Onur Haftası’nda LGBTİ+’lara, 8 Mart ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde kadınlara 1 gün idari izin verilecek.

Belediye sözleşmeyle ayrıca 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve Engelliler Haftası’nın ilk günü olan 10 Mayıs günü de engelli çalışanlara da idari izin verecek.

Sözleşmede iş yerinde tacize dair düzenleme de yer alıyor: “kadın işçilere ve LGBTİ + bireylere yönelik cinsel taciz ve cinsel saldırı vakalarında kadın ve LGBTİ + bireylerin   beyanının  esas alınması kabul edilirken…”

Belediye bu gelişmeyi şöyle duyurdu: “Belediyemiz ve Disk’e bağlı Genel-İş Sendikası yetkilileri 16.03.2021 tarihinde belediye hizmet binamızda bir araya gelerek toplu sözleşme imzaladı. (…) Disiplin kurulunda en az bir kadın üyenin yer alması, LGBT+ bireylere Onur Haftası’nda 1 günlük izin verilmesi, Dünya Emekçi Kadınlar Günü (8 Mart günü yalnız kadın işçilere) ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında kadınların idari izinli sayılması, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve Engelliler Haftası’nın ilk günü olan 10 Mayıs günü engelli çalışanlara ücretli verilmesine karar verildi.”

Belediye, 2019’da LGBTİ+’lara yönelik hizmet üretmeyi de amaçlayan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu”nu kurmuş, 2020’de de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu artık Eşitlik Birimi’ni hayata geçirmişti


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam